El discurs d'Anna Grau que irrita els processistes
La diputada de Ciutadans, Anna Grau, acusa els partits independentistes, d'espionatge lingüístic a les aules
Durant la sessió parlamentària de dimecres passat, la CUP i Junts per Catalunya, juntament amb Plataforma per la Llengua, han demanat fomentar l'ús del català a les escoles i esplais.
Segons afirmen des de Plataforma per la Llengua, només una de cada dues converses als campaments de Catalunya es fa en català. Per això, la CUP i Junts, demanen al Departament d'Ensenyament que els professors avaluïn si als patis de les escoles de parla o no el català.
Aquesta petició ha provocat la polèmica al Parlament de Catalunya. La diputada de Ciutadans, Anna Grau, ha esclatat davant aquest gest. La diputada ha acusat els partits independentistes, d'espionatge lingüístic a les aules, sense el permís de pares i professors.
A més, la diputada també ha volgut recordar que Catalunya és una comunitat autònoma bilingüe i que això la fa molt més rica en l'àmbit cultural. “Un té dret a ser atès en qualsevol llengua oficial per l'administració, però escolti, als negocis privats, que la gent faci el que vulgui”, apuntava Grau.
Anna Grau ha recordat que des de Ciutadans demanaran una modificació de la Llei de Modificació Lingüística. A més, la diputada ha posat especial èmfasi en la importància de reconèixer que tant català com castellà, han de ser reconegudes com a llengües oficials de Catalunya. “Que mai més no s'hagin d'imposar l'una contra l'altra”, aclaria la diputada.
La diputada de Ciutadans també ha volgut fer referència a l'informe PISA i la baixada del rendiment escolar. “Aquest any ha de sortir la pròxima macroenquesta d'usos lingüístics i això serà una castanya més bèstia que l'informe PISA”, preveia Anna Grau. I és que per a ella, els culpables que l'ús de la llengua catalana estigui disminuint és culpa de Junts per Catalunya i de la CUP i de les seves imposicions lingüístiques.
“Qui no defensa la llibertat de llengües, no defensa Catalunya. Feu el favor de posar seny i prudència, i si pot, una mica d'amor per la llengua catalana que no sigui tòxic”, concloïa Anna Grau.
Més notícies: