Captura de pantalla de Twitter

POLÍTICA

Un candidat dels Comuns acusa els catalans de racistes

Tarek Cheriha va encapçalar les llistes d'En Comú Podem a les últimes eleccions municipals a Salt (Girona)

“Els ajuntaments no empadronen, els Mossos t'aturen pel color de pell, tenim escoles segregades, no et lloguen el pis per la procedència, i més d'un milió de catalans no tenen dret a vot. I encara hi ha algun blanc que gosa dir que Catalunya no és racista”. És el missatge íntegre a X de Tarek Cheriha Dkik, que va ser candidat per En Comú Podem a l'alcaldia de Salt (Girona) a les passades eleccions municipals.

Tarik, politòleg de 27 anys, va ser dirigent estudiantil durant el seu pas per la universitat i el març de l'any passat va assumir el repte d'encapçalar la candidatura dels Comuns a Salt. La veritat és que la cosa no li va anar gaire bé, i amb un escàs 2,51% dels vots no va aconseguir entrar al consistori. Ara es dedica a l'activisme pel dret a l'habitatge i exerceix de tècnic d'habitatge a l'Oficina Local de l'Habitatge de Salt.

A més, Tarek participa en diverses entitats de la societat civil especialment a l'àmbit contra el racisme, contra la segregació escolar ia favor del dret al vot dels immigració. El seu darrer missatge, reproduït al principi d'aquest article, ha causat una gran polèmica perquè dona a entendre que tot Catalunya és racista. El post a X acumula milers de visualitzacions i ha provocat més de cent comentaris.

Respostes a Tarek Cheriha

Tarik fa referència en primer lloc a la polèmica de l'empadronament, que va saltar arran d'un article contra Sílvia Orriols a El Periódico. No obstant, no és cert que els ajuntaments no empadronin, sinó que alguns opten per esgotar els tres mesos que estableix la llei per registrar els nouvinguts. Tampoc no hi ha proves que la policia aturi pel color de pell, com assegura el candidat dels Comuns.

"Per votar cal tenir la nacionalitat espanyola, l'escola concentrada també acull molta immigració, i tenim racisme però menys que la mitjana mundial". És una de les desenes de respostes al tuit de Tarek Cheriha. Molts es dediquen a rebatre una per una les afirmacions de l'activista, a qui acusen de mentider negant-ne la més gran, que Catalunya sigui racista.

Captura de pantalla de Twitter

“Tarek, pocs països hi ha menys racistes que Catalunya, crec que t'hauries de disculpar”, diu un dels comentaris al missatge. També els recorden que “als països àrabs no pots practicar la teva religió, si ets dona t'empresonen per no portar el cap tapat i depèn de qui mana les nenes són castrats”. Finalment, li diuen que “potser el racista siguis tu, que dónes molta importància al color de pell”.

➡️ Política

Més notícies: