Pere Aragonés amb un vestit blau marí, somrient

POLÍTICA

Alts càrrecs del Govern, amb sous de més de 60.000€, demanen que ERC segueixi governant

Responsables de la Generalitat, posats a dit als seus càrrecs, signen un text per un 'Govern sobiranista d'esquerres'

Què faria vostè, estimat lector, per intentar no perdre el seu lloc de feina? I si aquesta feina estigués remunerada amb, almenys, 60.000 euros anuals? El mínim, segurament, seria signar un manifest a favor de qui l'ha contractat. Doncs això és el que han fet diversos alts càrrecs de la Generalitat les últimes hores.

El Diari ARA publicava un text signat per diversos responsables del Govern, en general posats a dit per això que anomenen “lliure designació”, en què es demanava que ERC continués al capdavant del Govern de la Generalitat després de les eleccions de diumenge que ve.

Amb el títol "Consolidar el canvi: per un govern sobiranista d'esquerres", el manifest reivindica la feina feta per ERC a l'executiu català després de "40 anys de governs liderats pel nacionalisme conservador o partits d'obediència estatal". "Amb només dos anys de Govern d'esquerres, els avenços són evidents i certifiquen que les esquerres sobiranistes són l'eina i la resposta", expliquen.

Entre els signants trobem, per exemple, Adam Majó. Es tracta d'un exdirigent de la CUP que actualment exerceix les funcions de Director General per a la promoció i la defensa dels drets humans de la Generalitat. El seu sou anual és de 92.259,48 euros, segons Newtral.

Una altra de l'anomenat 'Club dels 90.000 euros anuals' que ha signat el manifest és Sonia Andolz, actual Directora General d'Administració de Seguretat de la Conselleria d'Interior. El sou és el mateix que el del seu company Adam Major: 92.359,48 euros anuals.

Un altre director general que demana que ERC segueixi governant és Joan Josep Nuet. L'excoordinador general d'Esquerra Unida i Alternativa i exsecretari general de Comunistes de Catalunya es troba ara a l'òrbita del partit de Junqueras després del seu pas per l'espai dels Comuns. Ara, Director General de Relacions Institucionals de la Generalitat des del 2022, reivindica que els republicans segueixin al capdavant del Govern.

Mireia Boya (ex de la CUP i actual Directora General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic), Nel·la Saborit (també ex de la CUP i ara Directora General d'Agenda i Renovació Urbana), Alba Afageme (Cap de Gabinet de Seguretat i Polítiques Transversals), Eunice Romero (Directora General de Migracions, Refugi i Antiracisme) o Matías Serracant (assessor de la Conselleria de Territori) també han signat el manifest.

De fet, el sou de la majoria de signants depèn de l'actual Govern d'ERC i oscil·la entre els 60.000 i els 90.000 euros anuals. També hi ha entre els suports la figura de Gemma Ubasart, ex de Podem i actual consellera de Justícia de la Generalitat amb un sou de més de 120.000 euros anuals.

Completen la llista altres personalitats properes a Esquerra com Héctor Sánchez (ex dels Comuns i actualment a ERC exercint de Senador) o Yasmina Sánchez (candidata a les llistes d'ERC).

➡️ Política

Més notícies: