Captura de la web del ministerio per seguir els resultats electorals penjada

POLÍTICA

Cau la web de les eleccions enmig de la debacle del PSOE

La pàgina del Ministeri ha estat uns minuts fora de servei

Milions d'espanyols estan pendents aquesta nit dels resultats de les eleccions locals i autonòmiques que s'estan celebrant a Espanya. Aquests últims dies, el Ministeri de l'Interior es va encarregar d'anunciar l'establiment d'una pàgina web per seguir els resultats.

No obstant això, la pàgina ha caigut durant el recompte de vots, donant lloc a tot tipus d'especulacions. Després d'uns minuts d'incertesa, el sistema ha quedat restablert. Els ciutadans ja poden tornar a entrar per seguir l'escrutini.

El Ministeri també ha habilitat recentment una aplicació mòbil per seguir les eleccions minut a minut. L'aplicació, a diferència de la web, no ha experimentat cap error. Hem de pensar malament?, es pregunten alguns no obstant.

Un simple error?

L'error informàtic que ha provocat la caiguda del web del Ministeri es produeix en una nit especialment dura per al PSOE, el partit del Govern. El PP ha arrasat a Madrid i podria governar a València i Aragó juntament amb Vox. A més, els populars es consoliden en feus com Andalusia i Galicia.

Molts usuaris veuen amb recel la coincidència de la caiguda dels socialistes i la caiguda de la web electoral. Hem de començar a pensar malament? Han estat uns minuts suficients per cuinar les dades a la seva conveniència? Aquestes són algunes de les preguntes que es fan en línia

.

No obstant això, algunes persones opten per una explicació més lògica: darrere del xoc hi hauria una saturació de la capacitat del servidor. Ja ha passat abans amb algunes pàgines del Govern d'Espanya.