Imatge de la candidata del PSC per Girona Sílvia Paneque junt a Salvador Illa

POLÍTICA

El PSC recupera Girona després de la seva travessia pel desert

Junts va ser la força més votada a Girona fa quatre anys i ara cau fins la tercera posició

'Sorpasso' del PSC a Girona. És una de les notícies més sorprenents d'aquesta jornada electoral: els socialistes recuperen la capital gironina després més de 10 anys de sequera i Sílvia Paneque serà alcaldessa. Amb nou regidors, el PSC lidera el consistori i passen per davant de JxCat, que es quedaria amb 6 representants.

Cal destacar que el 2019 i amb Marta Madrenas al capdavant, Junts va ser la força més votada a Girona i ara cau fins a la tercera posició. Així doncs, Gemma Geis, de Junts, es queda, per ara, amb sis regidors. La sorpresa de la nit la donen VOX i PP, que entren a l'ajuntament amb un regidor cadascú.

Guanyem Girona, amb Lluc Salellas, es manté com a segona força i obté 7 regidors, un més que Junts.

ERC es queda amb només tres regidors. C's, així mateix, es queda sense representació a Girona. Perd els dos regidors que havia obtingut el 2019.

Cau la participació

Aquesta és la tendència general a Catalunya. A Girona, a les darreres eleccions del 2019, la participació va ser del 65,10% amb 23.346 votants. Aquest any, la participació ha baixat significativament i s'ha situat en el 40,58% —segons les dades de les 18.00 hores—. 

➡️ Política

Més notícies: