Pla general de desenes de caçadors manifestant-se a Barcelona amb samarretes taronges i pujats a cotxes que col·lapsen la circulació
POLÍTICA

Caçadors catalans col·lapsen Barcelona per protestar contra el Govern

Exigeixen respecte per a una activitat 'necessària'

Són molts més dels que determinada esquerra considera, se saben imprescindibles davant de la perjudicial proliferació de conills i senglars i volen que se'ls escolti. Estan, a més, furiosos amb la gestió del conseller a qui competeix el seu negociat, David Mascort. Són els caçadors catalans i, aquest dia 7 es van fer veure a la Gran Via de Barcelona.

Marxa lenta

Ho van fer, en concret, amb una marxa lenta en què van prendre part uns dos mil vehicles. La seva protesta va generar embussos a la C-31, la Gran Via i la Plaça Espanya. La marxa va finalitzar davant de la seu del Departament d'Acció Climàtica i Agenda Rural que presideix Mascort.

Les dependències són al tram de Gran Via que va de Balmes a la Rambla de Catalunya. Després, se'n van anar fins a Montmeló i van complicar la circulació a Barcelona de manera notable. La marxa la promovia l´Associació de Gossers de Catalunya. El seu objectiu era “defensar la caça i el món rural”.

Per què protesten?

L'Associació de Gossers existeix des d'aquesta primavera, ha protagonitzat altres marxes lentes a ciutats com Tarragona i funciona com a Plataforma Ciutadana. Què volen? Que Mascort es comprometi per escrit a no donar cap pas per incloure els gossos de caça a la Llei de Benestar Animal de Catalunya.

No és l´única petició. A més, exigeixen augmentar la xifra de gossos que pot tenir en propietat un caçador sense necessitat de declarar-se com a propietari d'un nucli zoològic.

Igualment, reclamen que se'ls permeti criar gossos i que no s'obligui que les gosseres de caça estiguin a 200 metres d'una granja de porcs. Per què? Doncs perquè els caçadors, molt sovint, són també ramaders i pagesos. I el porcí és el sector ramader més potent de Catalunya.

No admeten que aquesta mesura serveixi per conjurar el perill que la Pesta Porcina Africana arribi a Catalunya. Creuen que els gossos no són “un vector de transmissió”. Ho expliquen indicant que “només podrien contagiar-se i contagiar si mosseguen un porc senglar infectat i comparteixen espai amb un porc domèstic en les 72 hores posteriors”.

Altres peticions

Els caçadors també reclamen, entre altres peticions, que els criteris d'aplicació de les ordres municipals sobre censos canins “s'unifiquin”. De la mateixa manera, exigeixen que “s'identifiqui” els qui abandonen gossos de caça en gosseres municipals. Aquestes, reclamen, han de comunicar l'ingrés d'un gos de caça al seu propietari i garantir que la recollida serà gratuïta si no hi ha hagut negligència per part de l'amo.

Finalment, volen multes per als que entrin en zones de batudes de caça major senyalitzades i que el curs de benestar animal necessari per traslladar gossos de caça sigui gratis. Cap normativa que afecti aquests animals, consideren, s'ha de redactar sense tenir en compte els caçadors. També exigeixen "respecte" per a una activitat que consideren “vilipendiada” a “xarxes socials, escoles i mitjans de comunicació”.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

La marxa, remarca l'associació, es va desenvolupar en un “ambient festiu i de germanor”. Avancen que, si les seves reivindicacions no s'atenen, organitzaran noves protestes. Vaja, que ho tornaran a fer , però d'una altra manera i amb altres fins.

➡️ Política

Més notícies: