Cel·les de la Cardel de Puig basses
POLÍTICA

La brutal agressió a 3 treballadors de la presó de Tarragona 'es podia haver evitat'

Els funcionaris de presons ja no saben què ha de passar perquè els escoltin: 'no volem diners'

Tristament, els funcionaris de presons tornen a ser notícia. És a dir, que han estat agredits. Ahir coneixíem que un jove de 25 anys d'origen magribí i amb un tèrbol passat delictiu a Tarragona havia atacat tres treballadors a la presó de Mas d'Enric.

Abans, dilluns passat, havia agredit diverses persones amb un bat de beisbol i es va enfrontar amb els policies que el van detenir. Després, dissabte, li va ratllar la cara a un home i amb el mateix ganivet va assaltar una noia per robar-li les seves pertinences.

Tot i tots aquests fets, el jove va ser posat en llibertat amb càrrecs. Ara bé, la pressió mediàtica i social va fer que el jutge de Tarragona recapacités i el posés a la presó provisional. Tot i així, un dia després d'ingressar a la presó va agredir tres funcionaris i un ha necessitat sis punts de sutura.

Avisats feia un any

Davant d'aquests fets, els funcionaris de presons han emès un comunicat que oscil·la entre la incredulitat i la indignació total. Denuncien que el que va passar ahir va ser un “incident gravíssim” i adverteixen que només la “deessa Fortuna” ha evitat que fos una desgràcia.

Però si els funcionaris ressalten alguna cosa és que aquesta agressió “es podia haver evitat”. El motiu? "Que l'objecte que va fer servir l'intern feia més d'un any que els treballadors habituals del departament d'ingressos van advertir de la seva perillositat".

És a dir, es tracta d'una situació en què un criminal acusat d'agredir diverses persones en una mateixa setmana és posat en llibertat, després a la presó provisional i que, un cop a la presó, agredeix tres funcionaris que havien avisat del risc des de la mateixa presó en què, cent dies abans, havien assassinat una treballadora.

“Tan complicat és entendre? No volem diners. Volem seguretat”, diuen els funcionaris al seu comunicat.

La 'trista realitat' dels funcionaris

El comunicat desprèn força desesperança davant la inacció de la cúpula política del Govern d'ERC. Els funcionaris ja no s'imaginen què hauria de passar perquè les dimissions fluïssin. "Gairebé 100 dies després, cap alt càrrec del Departament encapçalat pel màxim responsable, la Sra. Ubasart, ha assumit les responsabilitats d'un incident tan tràgic", diuen en referència a l'assassinat de Núria.

Per tot això, les dimissions “ni hi són, ni han estat, ni se les espera. Aquesta és la trista realitat que haurem d'afrontar i interioritzar la plantilla del nostre centre i de la resta de presons del sistema penitenciari català”. L'única esperança és que el proper conseller de Justícia els escolti.

➡️ Política

Més notícies: