Muntatge d'Alejandro Fernádez i Carles Puigdemont
POLÍTICA

La brillant resposta d'Alejandro Fernández al debat a França que demana Puigdemont

Amb la seva ironia habitual, el candidat del PP diu que millor fer el debat a casa perquè els posarà canapès a tothom

Si Puigdemont no arriba a Catalunya, doncs que Catalunya arribi a Puigdemont. L'última proposta de Junts de fer un debat al sud de França no ha estat rebuda amb gaire alegria. Aragonès ha estat l'únic que ha recollit el guant per allò del vot nacionalista.

Per part seva, Salvador Illa ha dit que no. Segons el parer del PSC, el debat ha de ser a Catalunya i hi han de participar també la resta de candidats. És a dir, que Illa no vol cedir ni un mil·límetre a l'estratègia de restituir l'expresident. El que s'ha expressat en altres termes ha estat Alejandro Fernández.

Un reality show

El candidat del PP es caracteritza pel seu humor i la seva àcida ironia cap al procés. És habitual que rebi els focs artificials de Junts, ERC i la CUP amb massa seriositat. Tot i això, però, sempre assenyalant la dosi d'irresponsabilitat d'aquest tipus de situacions.

Sobre celebrar un debat a Perpinyà, Fernández ha fet una contraoferta. “Per què no a casa meva? Estareu tots molt còmodes i posaré canapès...”.

Tuit d'Alejandro Fernández contra Carles Puigdemont

Però l'essència del missatge és la crítica a l'actitud personalista i salvífica de Puigdemont. "Una campanya no pot ser el 'reality show' de la vida i miracles de Puigdemont", ha dit Fernández amb amargor sobre aquesta nova metamorfosi del procés que posa l'accent ara a la figura dels líders.

Com s'esperava, això del debat de França s'ha quedat com un nou assumpte de consum intern entre processistes. Aragonès insisteix a fer el debat encara que no hi sigui Illa i repta Puigdemont a un cara a cara. Ara, la pilota és a la teulada de Junts.

➡️ Política

Més notícies: