Primer pla de Najat El Hachmi mirant a càmera i somrient
POLÍTICA

Boicot LGTBI contra Najat El Hachmi

Acusen l'escriptora d'islamofòbia i transfòbia

Segueix la campanya de censura de l'esquerra woke contra Najat El Hachmi, després de la seva elecció com a pregonera de les Festes de la Mercè, a Barcelona. Col·lectius feministes i LGTBI es van oposar a la seva designació. El motiu, la denúncia de l'islamisme radical i el transactivisme des d'una perspectiva feminista.

L'escriptora ja va patir una campanya d'odi per part de l'esquerra radical. Ara és el Consell Municipal LGTBI de l'ajuntament de Barcelona qui ha votat en contra del Hachmi per unanimitat. L'acusen d'islamofòbia i transfòbia per expressar les seves idees.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Segons diuen en un comunicat, les seves manifestacions “contra les dones transgènere i les persones trans s'allunyen del reconeixement dels drets humans del col·lectiu”. A més, demanen a l'ajuntament que a partir d'ara elegeixin el pregoner "amb criteris d'interculturalitat i perspectiva de gènere". Curiosament, reivindiquen que "Barcelona sempre ha estat un espai d'acollida".

Islamofòbia i transfòbia?

L'elecció d'El Hachmi com a pregonera va ser una aposta personal de l'alcalde Jaume Collboni. L'avala una llarga trajectòria d'èxit com a autora, guanyadora entre d'altres del Premi Ramon Llull i el Premi Nadal. Però també arrossega algunes polèmiques per la voluntat de trencar alguns tabús.

Per exemple, la crítica a la imposició del vel islàmic i el burkini sobre les dones per part de l'islamisme. El Hachmi va néixer a Nador, Marroc, però viu a Catalunya des dels 8 anys. Ningú millor que ella per entendre aquesta problemàtica, encara que la defensa de les dones li ha valgut l'odi de sectors, paradoxalment, d'esquerres i feministes.

Pla mitjà de Najat El Hachmi amb un vestit negre i un trofeu a les mans

Així mateix, Najat El Hachmi va carregar durament la llei trans, considerant “terrorífica” la idea “que un nen o nena amb 14 anys sigui abandonat a la seva sort en tot allò referent a la seva identitat sexual”. L'escriptora va manifestar la seva posició a diaris de tirada nacional. Entre les preocupacions, la “tensió i polarització social que ha provocat la nova llei”.

Entre les entitats que van participar del boicot hi ha l'Observatori Contra l'Homofòbia, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, i la Plataforma Trans Estatal. També partits polítics com la CUP i ERC. Ada Colau va mostrar el seu disgust, tot i que es va negar a participar del linxament a l'escriptora per les idees.

Per unanimitat

El Consell Municipal LGTBI va sotmetre el comunicat de rebuig a El Hachmi a votació entre els membres del seu plenari. El resultat, 14 vots a favor i cap en contra. Entre les entitats hi ha Gais Positius, Fundació Identitat per la Igualtat de Gènere, Plataforma d'Entitats LGTBI de Catalunya i Joves Ecosocialistes.

No contents amb el boicot, han assenyalat el “greuge” cap al seu col·lectiu, i han manifestat el malestar de les entitats “que no van obtenir el reconeixement dels seus drets fins fa només uns mesos”. Creuen que la presència de Najat El Hachmi va en contra de “crear espais integrats on totes ens sentim acollides”.

Val a dir que l'escriptora sí que ha obtingut el suport d'altres escriptors i figures públiques com Quim Monzó, Blanca Luz Vidal i Enric Calpena: “Els islamistes institucionals, de la mà dels que no toleren cap crítica al discurs oficial trans sobre el canvi de sexe de menors”.

➡️ Política

Més notícies: