Primer pla de Jaume Collboni, candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona
POLÍTICA

Barcelona puja les multes per tornar a posar-se 'guapa'

L'ajuntament de Jaume Collboni declara la guerra a l'incivisme

Recordaran vostès allò del 'Barcelona posa't guapa'. Aquest era el lema de la campanya que va emprendre l'Ajuntament de Barcelona el 1985 per modernitzar la ciutat i millorar-ne la imatge. Després vindrien els jocs olímpics, l'edat d'or de la ciutat, que va donar pas a una lenta degradació accelerada aquests últims anys pel 'colauisme'.

Ara, el nou govern de la ciutat, encapçalat pel PSC de Jaume Collboni, s'ha proposat tornar a posar guapa Barcelona. El nou alcalde ha fixat com a prioritats la neteja i la seguretat, i ha pres les primeres mesures.

Muntatge d'un pla mitjà curt de Jaume Collboni amb una superilla de Barcelona de fons

L'ajuntament de Barcelona pujarà un 55% les multes per incivisme a partir del 10 d'agost. Orinar al carrer serà castigat amb sancions de 200 a 300 euros, i fer pintades a edificis de 300 a 500 euros. Les multes més altes seran per beure al carrer, fins a 600 euros de sanció.

9 mesos per ordenar Barcelona

Les noves multes formen part d‟un pla estructural, el Pla Endreça, per recuperar l‟ordre i la neteja de l‟espai públic. Un dels grans reptes és combatre l'incivisme. El nou govern ja ha advertit que seran “molt exigents” amb aquests comportaments, augmentant les multes per als casos més greus.

Perquè no sigui només una mesura formal, la Guàrdia Urbana ja està donant indicacions als agents per fer complir el reglament. El pas següent serà modificar l'ordenança de civisme per formalitzar les noves sancions.

El Pla Endreça (Pla Ordena) comptarà amb tres fases, la primera de les quals anirà de juliol a octubre i contempla l'augment de la presència de policia als carrers. L'objectiu és augmentar la capacitat sancionadora per dissuadir les pràctiques incíviques. En aquesta fase també s'intensificarà la neteja del verd i el paviment.

Gent a la platja de La Barceloneta

La segona fase, d'octubre a març, s'implementaran els tràmits per augmentar la capacitat sancionadora. A la tercera fase, l'abril del 2024, s'avaluaran els resultats. És a dir, que l'ajuntament de Barcelona preveu la millora de la imatge de la ciutat en un termini de nou mesos.

Ambiciós pla de neteja

Al costat de la lluita contra l'incivisme, la neteja és una altra prioritat per al nou consistori. En aquesta línia, es reforçarà el personal de plantilla i es prioritzaran les actuacions de gran impacte com ara l'eliminació de pintades. També es reforçaran les brigades d'intervenció ràpida, que solucionen ràpidament qualsevol problema de neteja que sorgeixi.

L'ajuntament tindrà una cura especial de la neteja dels parcs i les zones de platja. També s'ampliarà l'equip de neteja de contenidors i de taques al paviment. A més, s'augmentaran les inspeccions en apartaments turístics, terrasses i locals de cànnabis, així com els controls perquè no es vengui alcohol de 22:00 ha 08:00 h.

➡️ Política

Més notícies: