Muntatge amb el logotip de 8tv, Carles Puigdemont i la captura d'un missatge de twitter on la cadena de televisió envia un missatge de suport al polític català
POLÍTICA

8tv, la tele de Junts

Sorpresa després de veure com 8tv dóna suport a Carles Puigdemont

Que 8tv era la televisió de Junts per Catalunya era una mica evident. La idea del canal privat català -fallida, per cert- era copar de periodistes i opinadors processistes la cadena. Va fitxar Eduard Pujol per al seu programa polític de dissabte a la nit, així com Vicent Sanchis, Pilar Rahola i altres cares de l'entorn de Junts.

Ara, la cadena privada, propietat de Nicola Pedrazzoli, fa un pas més i es declara fan incondicional de Carles Puigdemont. En una publicació a Twitter, 8tv adjuntava un vídeo de l'expresident amb aquestes paraules: "President, confiem en tu, només tu ho pots aconseguir". A primera vista semblava que el comunity manager s'havia equivocat de compte i que ràpidament se n'adonaria. Més de 18 hores després encara es pot veure i no sembla que sigui un error.

Que una televisió privada mostri el seu suport incondicional a un actor polític processista tampoc no sorprèn en aquest moment de la pel·lícula. Més si es tracta de 8tv, un canal que va confirmar fa un parell de mesos que es trobava en pre concurs de creditors. Alguns usuaris no han trigat a veure una relació directa entre la publicació i el moment que viu la cadena, però cal recordar que ara mateix Junts només governa a Sant Cugat, Figueres i la Diputació de Girona. No sembla, doncs, una gran estratègia per obtenir anuncis i subvencions.

Captura de pantalla d´un programa de 8TV amb Pilar Rahola i Eduard Pujol

De moment, la directiva de 8tv amb Nicola Pedrazzoli al capdavant ha garantit els salaris del juliol, però segons apuntava Crònica Global, no així els d'agost. Els greus problemes econòmics també afecten el seu diari digital El Principal, que va néixer amb Saül Gordillo al capdavant i que no ha aconseguit fer-se forat. Semblava que El Principal seria un digital afí a ERC, però no hi ha arribat ni a això.

8tv no només no ha aconseguit un pla viable econòmicament, sinó que ha estat incapaç de sumar audiències interessants. La intenció de Pedrazzoli era arribar al 4% aprofitant l'espectador independentista, però no ha superat l'1% ni amb Rahola. Només amb la presència de Sílvia Orriols van obtenir una audiència superior a la mitjana.

➡️ Política

Més notícies: