Un intento de robo acaba con la víctima en el hospital POLÍTICA

VÍDEO | Catalunya, al límit: un robatori acaba amb la víctima a l'hospital

Calella ha tornat a ser escenari de la violència desencadenada

La delinqüència ja és una de les principals preocupacions dels catalans. L'augment dels delictes, sobretot dels que comporten violència, ha augmentat la sensació d'inseguretat entre la població malgrat que el govern català nega el problema. Cada dia circulen per les xarxes socials nous vídeos d'atracaments, baralles i agressions que s'han convertit en l'estampa quotidiana de moltes ciutats catalanes.

Alguns llocs estan especialment castigats per la inseguretat. És el cas de Calella, paradís de la multireincidència on el seu alcalde, Marc Buch (Junts), va ser pioner a demanar l'expulsió dels estrangers que delinquin de manera reiterada. La delinqüència desfermada en aquest lloc de la costa catalana va mostrar la cara més amarga el 21 de juny passat, amb un apunyalament mortal en un lloc d'oci nocturn.

Agressió de matinada

Calella ha tornat a ser escenari d'un altre greu succés, les imatges del qual estan circulant per les xarxes socials desencadenant la indignació de molts.

El robatori d'un telèfon va acabar amb la víctima al'hospital després de rebre una pallissa. Els fets van passar diumenge a la matinada. Segons informa CalellaCom, després de conèixer-se en un local el delinqüent es va guanyar la confiança de la víctima per, aprofitant un moment de distracció, robar-li el mòbil sense que se n'adonés.

Quan el jove se'n adonar va tornar a buscar el lladre per recuperar el telèfon. Va ser en aquell moment quan l'agressor va descarregar tota la seva ira contra la víctima i el va deixar estès a terra. El jove agredit, un turista d'origen polonès, va haver de ser atès pels serveis d'emergència i traslladat al'hospital per ser tractat de les lesions.

Un cop va rebre l'alta, la víctima va interposar una denúncia a la policia local tot i que encara no consta cap detenció.

Les xarxes esclaten

El vídeo a les xarxes socials ha provocat molts comentaris de ciutadans farts de la inseguretat als carrers. Persones que troben a faltar “quan podíem anar sols de petits pel carrer” i que lamenten que ara “podem gaudir del que és votat” perquè “ningú va dir que el progressisme fos fàcil”.

Hi ha qui diu irònicament que no hi ha res a témer, perquè “la conselleria ho té tot controlat”.

Són molts els que asseguren que l'agressor és marroquí, encara que no ha transcendit la nacionalitat del delinqüent. De fet, Calella és un dels llocs més castigats per la multireincidència i la majoria d'aquests delinqüents són estrangers.

Per això el vídeo ha suscitat multitud de comentaris demanant la deportació urgent dels multireincidents i la fi de la tolerància cap a la delinqüència. Hi ha un clam demanant més controls migratoris. També n'hi ha molts que assenyalen que les noves generacions ja són espanyols i no es poden deportar, cosa que a la llarga suposarà un repte i un problema per a la seguretat a Catalunya.

Greu problema de seguretat

Sindicats de Mossos d'Esquadra van alertar fa uns dies de la manca d'efectius policials per garantir la seguretat a Calella i els seus voltants. La zona del Maresme és una de les més conflictives durant els mesos d'estiu, quan la població es multiplica. Tot i prometre més agents a la junta local de seguretat celebrada fa uns mesos, Interior no ha complert la seva paraula i el cos català de policia ha esclatat.

➡️ Política

Més notícies: