RUben Wagensberg, seriós, mirant endavant
POLÍTICA

Indepes esclaten contra Ruben Wagensberg per unes declaracions seves del 2019

Wagensberg torna a ser al centre de la polèmica per una broma que va fer sobre Lleida en una ràdio espanyola

D'un temps ençà, el diputat d'ERC, Ruben Wagensberg, ha adquirit molta notorietat mediàtica.

El disparador de la seva fama va ser la seva fugida a Suïssa per deslliurar-se de la causa de terrorisme que fa uns dies es va arxivar. Des de llavors ha rebut crítiques i també mostres de suport. Ara Wagensberg és una altra vegada notícia per tornar a Catalunya amb Marta Rovira.

Aquesta fama transitòria ha fet que molts repassin el seu passat i li recordin alguns moments més o menys desafortunats. Un va ser quan el 2019 va parlar en un programa humorístic de la cadena Ser sobre murs, fronteres i Lleida.

Cinc anys després

“Estem a favor de totes les portes obertes, fronteres obertes, immigració cap amunt i cap avall. Zero murs, menys un: cinc metres entre Catalunya i Espanya”, va dir a manera de broma. Tot i que, en realitat, aquestes paraules reflecteixen la paradoxa d'ERC de demanar fronteres obertes per a la resta i una de nova per a Catalunya.

El cas és que a alguns independentistes els va caure malament un comentari que Wagensberg va fer a continuació sobre Lleida. L'hipotètic mur, va dir, no agafaria aquesta província, que seria un “regal” per a Espanya:

Poc després, Wagensberg mateix va demanar disculpes a aquells que s'haguessin sentit ofesos i va dir que tot va ser en clau d'humor. Tot i les disculpes i que han passat cinc anys des d'aquestes paraules, ara s'han tornat a fer virals.

I és que, atès el malestar polític entre el moviment independentista, molts nacionalistes no estan per a bromes. Encara menys si venen d'ERC, que ara sintetitza gran part de les ires indepes acumulades durant anys.

Això explica algunes de les reaccions que s'han pogut veure a les xarxes socials. Entre elles, les de l'alcalde de Ribera d'Ondara, Albert Puig, que fa poc va ser expulsat d'Aliança Catalana per un comentari homòfob:

En línies generals, la reacció de molts indepes ha anat per aquesta línia de menyspreu i indignació. "Els exiliats d'esquerres que han destrossat el país", "Em fa vergonya veure Catalunya així" o "Ja pots tornar a Suïssa", li deien els usuaris.

➡️ Política

Més notícies: