Una persona amb roba tacada de pintura vermella està dreta darrere d'un podi amb micròfons i cables.
POLÍTICA

Ataquen Pilar Rahola per la seva 'complicitat amb el genocidi a Palestina'

La periodista ha reivindicat la llibertat d'expressió contra el 'feixisme d'extrema esquerra'

Militants de l'extrema esquerra catalana han atacat aquest dimarts la periodista i escriptora Pilar Rahola, durant una conferència a La Garriga, al Vallès Oriental (Barcelona). Els activistes van irrompre a la sala i van llançar pintura vermella sobre la conferenciant per deixar clar que “està tacada de sang” pel seu posicionament sobre Israel. També van exhibir pancartes on denunciaven la complicitat de Pilar Rahola amb el genocidi a Palestina, i la seva defensa de l'estat sionista i feixista d'Israel.

L'acció ha estat reivindicada per l'Organització Juvenil Socialista, una escissió d'Arran (les joventuts de la CUP), a l'òrbita de l'esquerra independentista radical. És la mateixa organització que al febrer va atacar amb farina Sílvia Orriols en un acte a favor de Palestina a Ripoll.

La tertuliana, Pilar Rahola, a 8tv

Els activistes van reivindicar la seva acció a Twitter amenaçant "els sionistes i els polítics que seguiu l'OTAN" que "no us sortirà gratis" i que hauran d'"assumir-ne les conseqüències". A més, s'han vanagloriat d'haver aturat l'acte i "impedir la intervenció de la sionista reaccionària". Cosa que és falsa, perquè Rahola es va canviar de roba i va seguir amb la conferència com a desafiament als assaltants.

Al·legat de Pilar Rahola contra els 'feixistes'

Després de l'incident, Pilar Rahola va tuitejar al seu perfil de X que "no callaran, no m'amagaré i no els tindré por". Ha reivindicat la seva condició de "ciutadana lliure en un país lliure", i ha deixat clar que "mai el feixisme, ni de dretes ni d'esquerres, impedirà que exerceixi la meva llibertat". S'ha dirigit als agressors per dir que “d'això teniu por, de la llibertat”.

A més, Rahola ha dit que "sé el que és el feixisme" i ha recordat que "avui tampoc no han aconseguit callar-me". La periodista ha ressaltat que “m'he quedat i he fet la conferència” perquè “davant la intolerància, la paraula lliure”.

Solidaritat massiva amb Pilar Rahola

La periodista ha rebut una allau de suports i solidaritat amb desenes de missatges a les xarxes socials. Entre altres, el de l'alcaldessa de la Garriga (i exportaveu del govern català) Meritxell Budó, que ha condemnat l'atac i ha defensat la democràcia i la llibertat d'expressió.

També ha rebut missatges de suport de l'exconseller Jordi Puigneró i l'exdiputat Francesc de Dalmases, o figures públiques com Alfons Godall, Gorka Knör, Pilar Eyre i Alfonso Rojo. Igualment, de personatges als antípodes ideològics de Pilar Rahola com Toni Soler: "Estic lluny del que pensa sobre l'Orient Mitjà, però em sembla una vergonya l'atac que ha patit avui". Un missatge que la pròpia afectada ha agraït venint de qui ve.

Hi ha desenes de missatges de persones més o menys conegudes, o anònimes, que donen suport a Rahola. Ho fan amb una constant, denunciar el "feixisme" de l'extrema esquerra a Catalunya, que "quan es queden sense arguments sempre recorren a la violència". Destaquen també que ja ningú no compra els arguments d'aquesta esquerra, i que per això recorren a la intimidació i mètodes violents per imposar les seves idees.

Diverses persones expressen el seu suport a Pilar Rahola després d'un atac, destacant-ne la valentia i condemnant l'acte com a antidemocràtic i covard.
➡️ Política

Més notícies: