Muntatge de fotos de Jan Santaló, alcalde d'Ametlla del Vallès, amb cara seriosa i de fons una imatge de la seva vivenda revolta després d'un assalt
POLÍTICA

Assalten per segona vegada la casa de l'alcalde de l'Ametlla del Vallès

L'alcalde de l'Ametlla del Vallès, Jan Santaló, ja ha patit tres assalts en menys d'un any: els Mossos d'Esquadra ho estan investigant

Jan Santaló, l'alcalde de l'Ametlla del Vallès, ha tornat a ser víctima d'un assalt. Es tracta del tercer en pocs mesos i els Mossos d'Esquadra ja estan investigant els fets.

El maig del 2023, el cotxe de Jan Santaló va ser assaltat. Li van trencar el vidre del vehicle i li van regirar la guantera. Aleshores, Santaló encara era candidat a l'alcaldia i, després de l'assalt, va trobar un document tacat amb sang i una nota on es podia llegir “anem a per tu”.

Mesos més tard, l'octubre del 2023, dues persones van entrar al seu pis durant una nit. Ho van fer aprofitant que s'estava celebrant una sessió del ple municipal.

I recentment, han tornat a assaltar casa seva. Aquesta vegada, tot i que es va trobar gran part de l'armari regirat, no ha trobat a faltar cap objecte. Tot i això, preocupa que ja sigui el tercer assalt en menys d'un any.

Jan Santaló pateix tres assalts sense que s'emportin res de valor

La porta del pis de Santaló tenia passada la clau dues vegades, així que el pis estava ben tancat la primera vegada que van entrar a casa seva. Mentre Santaló anava a la sessió ordinària d'un ple, els assaltants van aprofitar l'ocasió per regirar-li el pis.

“Havien buscat entre els llençols, la roba, i fins i tot havien remenat els calaixos i els armaris de la cuina”, va assenyalar l'alcalde. Tot i això, no es van emportar res de valor: ni la videoconsola, ni la televisió, no faltava res.

En veure que no faltava res de valor, se sembrava el dubte sobre per què haurien assaltat els suposats lladres l'habitatge. “Tenim el dubte de si ho hauran remenat tot per despistar i col·locar algun micròfon”, va admetre l'alcalde de l'Ametlla del Vallès.

Amb aquest darrer assalt, les sospites s'han disparat. Anna Punsí, periodista catalana especialitzada en informació policial, ha compartit imatges de com va quedar el pis de Santaló després d'aquest darrer assalt.

A X —abans Twitter—, la periodista ha assenyalat que els suposats lladres “no s'han endut res”. A més a més, ha afegit que els Mossos d'Esquadra ja estan investigant el succés i “hi ha sospites que algú el vol perjudicar”.

Qui és Jan Santaló, l'alcalde de l'Ametlla del Vallès

Jan Santaló va ser regidor a l'oposició des del 2017 amb Esquerra. Tot i això, el maig del 2023 es va presentar a les eleccions municipals en solitari amb la llista Ametlla't. Ara mateix, l'oposició municipal la formen Junts i Esquerra Republicana.

➡️ Política

Més notícies: