Imatge de la casa okupada La Ruïna al barri de la Bonanova de Barcelona
POLÍTICA

Arran, les joventuts de la CUP, publiquen un manual per okupar cases

En un document extens i detallat expliquen des dels aspectes legals de l'okupació fins a alguns consells pràctics

La CUP té una solució per a l'alt cost de l'habitatge. Les joventuts del partit, Arran, han publicat un manual d'okupació. A l'extens document compartit en xarxes socials expliquen com okupar amb èxit i garanties.

Els joves i l'habitatge

La informació és d'aquests dies: un jove hauria de dedicar la totalitat del salari i 76,9 euros més per poder viure sol. El preu de l'habitatge explica aquesta situació: els preus no deixen de pujar i res no sembla que els aturarà. Això explica que no arribi ni al 20% el nombre de joves espanyols que s'independitzen.

El lloguer tampoc no està gaire millor. De fet, una de les darreres notícies assenyalava que el perfil de pobre ja és el d'una petita família que no arriba a final de mes pel lloguer. Comprar és una cosa que, per descomptat, també és fora del radar de possibilitats dels joves: només l'entrada ho fa gairebé impossible.

Tot això redunda en la mala situació en què es troben els joves al nostre país. D'una banda, l'atur juvenil és la més alta de la UE i, de l'altra, els sous són baixos. Si s'hi afegeix el cost de l'habitatge, el resultat és evident. Però la CUP – les seves joventuts més en particular – té una sortida.

Un manual per a okupes

Com se sol dir, la CUP ha tirat pel carrer del mig i ha publicat un document per aprendre a okupar. I la veritat és que no és un document improvisat o superficial. Es tracta de cent pàgines d'explicacions amb el diàfan nom de “Llibret d'Okupació”.

Des d'una explicació sobre els aspectes legals de l'okupació fins a una guia pràctica per tenir subministraments, el document és força exhaustiu. Comença amb una explicació de la situació present i conclou que l'okupació "és una eina per a l'emancipació".

A la pàgina 14 del Llibret de l'Okupació s'assenyala que l'okupació “no només és un mitjà per satisfer una necessitat bàsica, sinó una aposta política”. Tot això, al seu torn, està inscrit a la tesi bàsica de la formació: “enderrocar el capitalisme i el patriarcat per tots els mitjans”.

➡️ Política

Més notícies: