Imatge de Jordi Cañas, portaveu polític de Ciutadans, entrevistat als micròfons d'ACN
POLÍTICA

Jordi Cañas assenyala el candidat de Ciutadans a Catalunya

El portaveu polític de Ciutadans aposta per un dels homes forts de la formació taronja: "Va ser en els moments difícils"


Ciutadans viu un moment complicat. Potser el més delicat de la seva història. El 28 de maig va suposar un autèntic daltabaix. La formació taronja va perdre milers de regidors a tot Espanya i es va quedar fora de tots els parlaments autonòmics en què es votava. La formació quedava tocada i així quedava demostrat en la decisió de no presentar-se a les generals del 23 de juny.

Ciutadans necessitava un reset. Tornar a començar per retrobar-se. I en això, insisteix, treballa Jordi Cañas, nou portaveu polític del partit. Cañas proposa tornar a les arrels i al que ja li va anar bé al partit. I és aquí on posa sobre la taula el nom de Carlos Carrizosa.

Entrevistat a l'ACN, Cañas aposta perquè Carlos Carrizosa repeteixi com a cap de llista del partit al Parlament de Catalunya. "Carrizosa va estar amb el partit en els moments difícils, quan molts altres van desaparèixer del mapa", comenta.

Primer pla del líder de Ciutadans Carlos Carrizosa

Carrizosa, un dels homes forts de Ciutadans

"Si arribem a un cicle electoral a Catalunya, tenim un candidat. I jo crec que és un bon candidat", diu sobre Carrizosa. "Mentre altres es posaven de perfil, ell estava de cara", insisteix sobre la figura de l'actual líder del partit a Catalunya.

"Ara alguns estan de cara només quan no hi ha problemes. En Carlos hi va ser amb problemes i sense", explica el portaveu del partit. "Ell ara, i com sempre, continua estant a disposició del partit", afegeix.

No presentar-se al Congrés no va ser un error, segons Cañas

Cañas, així mateix, argumenta que no presentar-se a les eleccions generals del 23 de novembre no va ser un error. El partit va perdre molt pes després de no presentar-se a les generals, però Cañas defensa que va ser una decisió encertada perquè “ara es veu que Ciutadans és necessari”.

"Com més temps passa, més crec que encertem. Ens va anar bé veure'l des de fora, per veure que érem necessaris", argumenta Cañas.

Muntatge amb pla mitjà de Carlos Carrizosa, Adrán Vázquez, Jordi Cañas i Anna Grau

La formació ja ha confirmat que es presentarà a les eleccions, però ell remarca que encara no han parlat de llistes. Doncs està centrat a “rellançar” el partit. "¿Hi haurà temps? Ho veurem a les europees. Marquen una fita molt important en el futur de Ciutadans", assenyala.

Canyes i un últim 'record' a Albert Rivera

Carrizosa és dels que va aguantar, Albert Rivera no. És el punt de vista del portaveu del partit. Preguntat per si va trobar a faltar el suport públic de Rivera, el portaveu de la formació admet que sí.

"Si em preguntes si m'hauria agradat? A mi sí que m'hauria agradat, però cal preguntar a Albert Rivera", assenyala. Tot i així, el mateix Cañas explica que el nom d'Albert Rivera no s'ha portat a debat. "Jo sóc portaveu i diputat, i les reunions que he tingut ningú n'ha parlat", diu.

Per acabar, Cañas diu que té el convenciment que Ciutadans és encara "instrument útil per a la societat".

➡️ Política

Més notícies: