Muntatge amb pla mitjà de Carlos Carrizosa, Adrán Vázquez, Jordi Cañas i Anna Grau
POLÍTICA

El pla de Ciutadans per ressorgir de les seves cendres

Després de no presentar-se a les generals, els taronges volen aprofitar les eleccions europees del 2024 per recuperar la força perduda. Per aconseguir-ho, han traçat una ambiciosa estratègia que culminarà als comicis catalans del 2025


Les eleccions municipals i autonòmiques del 28 de maig van marcar un abans i un després a Ciutadans. El partit taronja va patir un dur revés, perdent la seva presència a totes les comunitats i en gran part dels municipis on tenia representació. Dos dies després, la formació anunciava oficialment que no concorreria a les generals del 23 de juliol.

En línies generals, la seva presència quedava reduïda al Parlament Europeu i a Catalunya, on mantenen els seus sis escons al Parlament. Ara, tot just mig any després, Ciutadans té la intenció de ressorgir. Per això, han traçat un pla que té com a objectiu tornar a ser un actor polític a tenir en compte.

El pla de Ciutadans: teixir noves aliances amb altres formacions

Així doncs, el partit liderat per Adrián Vázquez prepararà a consciència les eleccions europees previstes per al juny de 2024. Segons ha pogut saber E-Notícies, el pla de Ciutadans passa per establir sinergies i possibles aliances amb altres forces regionals d'Espanya. En aquest sentit, ja hi ha hagut intensos contactes que podrien confirmar-se les properes setmanes.

El secretari general de Ciutadans, Adrián Vázquez, durant una roda de premsa després de la reunió del Comitè Permanent de la formació liberal a la seu nacional del partit, a 29 de maig de 2023, a Madrid

Fonts del partit també han confirmat a E-Notícies que la seva estratègia passa per aconseguir suports de la família liberal europea i de plataformes civils. I fins i tot de dirigents socialistes que les darreres setmanes s'han desmarcat del PSOE després de la concessió de l'amnistia als polítics processistes.

Torna Jordi Cañas

En els darrers mesos, les disputes internes que va provocar la decisió de no presentar-se a les generals del 23J ha propiciat que, de vegades, Ciutadans donés la sensació de buit de poder. En aquest sentit, la incorporació de Jordi Cañas com a portaveu nacional vol ser un impuls per ajudar el lideratge de l'eurodiputat Adrián Vázquez, actual secretari general.

Primer pla de Jordi Cañas amb ulleres de pasta i barba amb cara seriosa

El binomi Vázquez-Cañas, molt actiu a Brussel·les, ha funcionat bé al Parlament Europeu. I volen aprofitar-ho per a les eleccions del proper juny. Tot el partit és conscient de la importància dels propers comicis, no només per les eleccions en si, sinó pel que pot representar en el futur.

El 2025 -si no hi ha avenç electoral-, hi haurà eleccions al Parlament de Catalunya, la plaça forta de Ciutadans i on mantenen una alta activitat parlamentària. Un bon paper a les europees del 2024 permetrà als taronges agafar forces i optimisme de cara a les catalanes. Ciutadans s'ho juga tot el proper any i mig i, conscients d'això, posaran tota la carn a la graella per evitar la caiguda definitiva als inferns.

➡️ Política

Més notícies: