Home amb ulleres i barba somriu mentre parla en un podi, amb un fons borrós de text.
POLÍTICA

L'aplaudit tuit d'Alejandro Fernández sobre els cordons sanitaris al Parlament

'La democràcia consisteix precisament a debatre les idees que no t'agraden', ha dit

El president del PP català Alejandro Fernández s'ha caracteritzat per dir sempre el que pensa sense pèls a la llengua. Això és el que ha fet després del primer ple de la legislatura, en què els partits van exposar breument la seva posició sobre la investidura. La sessió no va servir per a gaire, ja que ningú va presentar la seva candidatura, però sí que va deixar alguns moments polèmics com l'advertència del president del Parlament, Josep Rull, Aliança Catalana i Vox.

Rull va advertir a Sílvia Orriols que "d'acord amb la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans la llibertat d'expressió no empara els discursos d'odi" i que "aquesta presidència serà implacable i prendrà decisions quan convingui". El president va tornar a fer el mateix advertiment a Ignacio Garriga al final de la seva intervenció.

Alejandro Fernández ha comentat aquesta situació amb un clar missatge al compte de Twitter.

Ha afirmat que el Parlament està "ple de gent força covardona", que "quan no s'atreveixen a debatre amb algú intenten posar-li un morrió perquè no pugui parlar". Ha parlat també de “cordó sanitari”, i ha esmentat com a víctimes el PP, Vox, “i ara també Orriols”.

El líder popular ha sentenciat que “la democràcia consisteix precisament a debatre les idees que no t'agraden”. Ha acusat Junts, ERC, PSC, CUP i Comuns d'“haver substituït fa temps idees per poltrones”. I adverteix que “per no perdre-les faran el que sigui”.

Alejandro Fernández ja va criticar durant la seva intervenció al ple de dimecres el cordó sanitari que “més o menys dissimulat” han imposat al PP. Cal recordar que els populars van ser el partit que més va créixer a les recents eleccions catalanes, passant de tres a quinze diputats. Això dóna força suficient a Alejandro Fernández per liderar l'oposició al socialisme i al processisme, als quals posa al mateix sac.

Comentaris a la publicació

En alguns dels comentaris a la publicació li diuen a Alejandro Fernández que “a Orriols ni aigua”. Però altres adverteixen que “li faran la vida impossible però no ho podeu permetre perquè aniran per vosaltres i per Vox també”. Simpatitzant de Vox li recriminen “que es quedés assegut en un debat on van fer fora el candidat de Vox”.

“Es diu por”, afirma Enrique, “ja Orriols el tenen pànic perquè a sobre juga al seu mateix terreny i els pot treure vots a més de dir coses que no els agraden”.

Efectivament, Josep Rull ha estat molt criticat per llançar una advertència que semblava que estava premeditada abans de la intervenció d'Orriols. Això ha provocat les suspicàcies sobre una estratègia de Junts per silenciar i aïllar Aliança Catalana, competidora directa del partit de Puigdemont per l'espai independentista conservador.

➡️ Política

Més notícies: