Muntatge amb un primer pla mitjà de Xavier García Albiol rient i saludant i de fons una foto d'un operatiu policial contra un manter
POLÍTICA

L'aplaudit missatge de Xavier García Albiol sobre la regularització d'immigrants

L'alcalde de Badalona demana l'expulsió dels estrangers que cometen delictes

El Congrés dels Diputats va donar llum verda aquest dimecres a la tramitació de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per regular mig milió d'immigrants. Només Vox va votar en contra de la mesura, que va tirar endavant també amb el vot favorable del PP. El dirigent popular Xavier García Albiol acaba de penjar un cridaner missatge a les xarxes socials, després que el seu partit hagi estat crivellat a les xarxes.

Xavier García Albiol s'ha significat com a polític per la duresa contra la immigració il·legal i la delinqüència. Molts li han preguntat la seva opinió sobre la regularització de 500.000 immigrants il·legals a Espanya, i l'alcalde de Badalona ha estat clar: “Aquí només ha de ser benvingut el que ve a treballar i adaptar-se als nostres valors com a societat”.

Captura de pantalla de Twitter

A més, ha dit que "aquell immigrant que ha estat detingut per cometre delictes contra les persones i els béns no ha de ser regularitzat i s'ha de tramitar la seva expulsió d'Espanya". L'alcalde torna a posar damunt la taula el debat sobre la deportació dels estrangers que delinqueixin de manera multireincident. El seu missatge ha estat molt aplaudit a les xarxes, encara que també hi ha qui lamenta que el seu cap, Alberto Núñez Feijóo, hagi votat a favor de la mesura al Congrés.

Debat entre l'esquerra i la dreta

L'esquerra defensa la regularització massiva d'immigrants pels suposats beneficis que tindrà al mercat laboral i la fiscalitat. Asseguren que la mesura garantirà que milers de persones puguin accedir a una feina ia condicions de vida dignes. A més, creuen que això revertirà en una millora de l'economia i les cotitzacions per, per exemple, pagar les pensions.

En canvi, Vox ha acusat els partits d'irresponsabilitat perquè consideren que això produirà un efecte crida. Ahir ja es va començar a difondre la notícia en pàgines i grups controlats per les màfies que organitzen els trajectes cap a Espanya. A més, la dreta considera una temeritat regularitzar milers d'immigrants quan Espanya es troba en plena crisi migratòria per l'arribada massiva de persones en situació irregular.

Vox s'ha quedat només defensant aquesta tesi, encara que alguns personatges com Xavier García Albiol també van en aquesta línia. De fet, Albiol representa una rara avis dins del PP a Catalunya, que evita el tema de la immigració per diferenciar-se de Vox. No en va l'alcalde de Badalona va ser un pioner en aquest tipus de discurs, i va recuperar l'alcaldia l'estiu passat gràcies a la impugnació de l'actual model migratori.

 

➡️ Política

Més notícies: