Pedro Sánchez assegut al congrés amb expressió pensativa i mirant cap avall

POLÍTICA

L'entorn de Carles Puigdemont envia un dur avís a Pedro Sánchez

Es posen en guàrdia davant la seva última jugada i comencen a esmolar el ganivet per si de veritat acaba dimitint

El processisme de Junts capgira el victimisme per atacar Sánchez. Ara van amb la lògica de 'venir plorat de casa' i que Puigdemont va patir molt més. Per la resta, deixen caure que potser és veritat que l'espionatge al mòbil és la causa oculta de tot aquest teatre amb intermedi inclòs.

Sánchez, a l'espiell

Pedro Sánchez ha fet escarmentar tant els seus adversaris que gairebé tots se la tenen jurada. I més enllà que Junts tingui una aliança temporal amb el PSOE, són molts els neoconvergents que li tenen ganes. Tot i que sembla que ja tenen la lliçó apresa de com les gasta Sánchez. Només cal llegir l'opinió d'Antich a El Nacional per veure que esmolen el ganivet amb prudència.

“El polític és tan desconcertant, tan imprevisible i, com ell ha explicat centenars de vegades, ve de la mort política, i per això tot al seu voltant és sorprenent”, diu Antich. O també això altre: “Ningú sap del cert si és un desafiament per despertar un moviment emocional al voltant de la seva persona”. La conclusió és que “Amb Sánchez tot té un nivell d'arenes movedisses que sempre cal tenir en compte”.

És a dir, prudència davant de la bomba de fum de quatre dies de Pedro Sánchez. Tots saben que estan embolicats en el fum, però ningú sap per on sortirà la ganivetada si és que en surt. Davant d'això, les trompetes mediàtiques de Junts - El Nacional i Rahola, entre d'altres - aprofiten i escombren cap a casa.

Serà una jugada per a les catalanes?

Pilar Rahola també està abonada al tàndem de 'venir plorat de casa' i 'pitjor va ser el que va passar Puigdemont'. Així mateix, recorda que el PSOE “va avalar la deshumanització” als líders independentistes.

Primera part d'un fil de Pilar Rahola parlant sobre l'espantada de Sánchez

Tot i que el més destacat és el que és circumstancial, és a dir, les eleccions catalanes. La paranoia que provoquen les maniobres de Sánchez porta l'entorn de Junts a sospitar que la jugada de la carta vol “desmuntar” la campanya catalana, és a dir, moure el focus de l'atenció. “Espanyolitzar les eleccions”, diuen alguns usuaris a les xarxes.

Última part d'un fil de Pilar Rahola parlant sobre l'espantada de Sánchez

Al capdavall, la reacció de Junts és la de tots els altres, però amb la seva coloració particular dels fets. Prudència una mica temorosa davant la intenció oculta d'aquesta jugada, assenyalar que hi ha moltes possibles causes per no mullar-se gaire i aplaudir els seus. Serà a partir de dilluns quan els partits i els seus altaveus prenguin decisions en ferm.

➡️ Política

Més notícies: