Muntatge amb un pla mitjà curt de Mohamed VI i un pla mitjà de Pedro Sánchez amb una bandera del Marroc de fons
POLÍTICA

L'aplaudida pregunta de Santiago Abascal a Pedro Sánchez sobre el Marroc

Vox aviva els rumors sobre el xantatge del regne alauita

Pedro Sánchez ha comparegut avui a seu parlamentària per fer balanç sobre la presidència espanyola de la Unió Europea. La política internacional ha centrat bona part del debat aquest matí al Congrés dels Diputats. Una intervenció del líder de Vox, Santiago Abascal, ha cridat especialment l'atenció.

Abascal ha llançat la pregunta retòrica que es fan molts espanyols, i és “què li deu Pedro Sánchez al Marroc”. També ha assegurat no tenir la resposta, encara que “la factura ha de ser molt important”. Ha recordat que Sánchez va canviar la seva posició sobre el Sàhara occidental de la nit al dia i sense consultar el seu partit.

"Fixeu-vos si la capacitat de pressió del Marroc és efectiva, que aquest tema és l'únic en què no ha cedit als seus socis extremistes", ha afegit. El líder de Vox ha rematat amb una advertència. “Espero que algun dia tots nosaltres en aquest parlament i també la fiscalia coneguem la veritat”.

Sánchez-Marroc, de l'odi a l'amor

El vídeo ha estat compartit ràpidament a internet per centenars de comptes. “És una pregunta que cal fer cada dia fins a esbrinar-ho”, és un dels missatges que acompanyen les paraules de Santiago Abascal. Els usuaris de Twitter parlen de “xantatge” de Mohammad VI a Pedro Sánchez.

Fa temps que hi ha rumors sobre els suposats favors de Pedro Sánchez amb el regne alauita. La realitat és que el seu Govern va començar amb una crisi diplomàtica i va acabar amb una complicitat sorprenent. Fins i tot va sorprendre l'eufòria amb què el Marroc va celebrar la investidura de Pedro Sánchez el mes de novembre passat.

És evident que el Marroc ha amenaçat diverses vegades el Govern espanyol de desfermar una crisi migratòria a Espanya. El regne alauita utilitza la pressió fronterera per sotmetre el Govern, però molts pensen que no és l'única cosa. Es rumoreja que el Marroc té informació que podria comprometre Pedro Sánchez.

Vox ataca el Govern amb l'islamisme

Sobre política internacional, Abascal ha dit que Sánchez “és el primer president de torn de la UE aplaudit per la banda terrorista Hamàs. I alhora és el primer president de torn de la UE escridassat pel parlament a Estrasburg. Sánchez ha passat d'avergonyir una majoria d'espanyols a avergonyir una majoria d'europeus”.

Aquesta ha estat la part central del discurs d'Abascal contra el Govern en la compareixença d'aquest matí al Congrés dels Diputats. El líder de Vox ha dit que "hi ha milions d'europeus preocupats amb el fonamentalisme islàmic", i ha lamentat que Sánchez no hagi dit "ni una sola paraula". Abascal ha recordat els atacs constants a Europa.

"Hi ha barris sencers on ja no regeixen les lleis europees, que han estat substituïdes per les lleis islàmiques", ha afegit. Vox acusa el Govern de Pedro Sánchez de treure pit sobre el pacte de migració i asil quan "les seves tesis no han estat acceptades". S'ha aprovat una reforma de la política migratòria restrictiva, en contra del que proposaven altres països com ara Itàlia, Finlància, Suècia o Noruega.

➡️ Política

Més notícies: