Foto de cartell electoral

POLÍTICA

Apareixen cartells electorals contra ERC a sobre dels de Pere Aragonès

Ha començat una de les campanyes electorals més polaritzades que es recorden a Catalunya

Aquest divendres ha començat la campanya electoral d'una de les eleccions més disputades que es recorden a Catalunya. La cita arriba després de la caiguda del Govern de Pere Aragonès, que encara aquestes eleccions amb les enquestes en contra i una gran impopularitat. Els republicans ja han començat a sentir l'animadversió de la gent, després de l'enganxada oficial de cartells electorals la matinada passada.

Ni 24 hores no han durat intactes els cartells electorals d'ERC, sobre els quals han aparegut missatges en contra del partit de Pere Aragonès. Per exemple, a sobre de la imatge del president ha aparegut un cartell amb el missatge “Esquerra ho arruïna tot", jugant amb el nom del partit i la paraula en català esguerra. Està clar que Pere Aragonès arriba a aquesta cita electoral amb la credibilitat per terra, i que no és gaire volgut per bona part de l'electorat català.

També han boicotejat el cartell electoral en què apareix la candidata al Parlament Laia Cañigueral. En aquest cas han posat un altre cartell amb el missatge “si Esquerra gira la cara a la realitat, girem la cara a Esquerra”. Missatges que van clarament dirigits a no votar el partit republicà, al qual les enquestes donen una pèrdua sensible de vots i escons com a càstig a la seva etapa al govern.

Captures de Twitter

Persones de l'entorn d'ERC han denunciat la guerra bruta contra el partit, recordant que boicotejar els cartells és una infracció que es pot denunciar a la junta electoral. Els republicans han tret pit recordant que són l?únic partit sense corrupció, i que treballa sense parar per al progrés de Catalunya. Una opinió que no és gaire compartida pels qui els assenyalen com a traïdors, i responsables de la degradació del país.

ERC va fer retirar propaganda de Vox

ERC es queixa ara del boicot a la seva campanya electoral, encara que cal recordar que els de Pere Aragonès van denunciar la campanya de Vox 'bitllet de tornada' per racisme i xenofòbia. Vox demana la deportació dels estrangers delinqüents i gihadistes, cosa que ERC va portar a junta electoral per un presumpte delicte d'odi. L'organisme va donar la raó a Esquerra i va obligar a retirar la propaganda electoral del partit d'Ignacio Garriga.

En aquest inici de campanya s'han vist altres exemples de guerra bruta com ara el boicot a Vox ia Aliança Catalana en alguns debats electorals. També als mitjans catalans s'està exercint una campanya en contra d'aquests partits, malgrat el deure de mantenir la imparcialitat i respectar la pluralitat política. Aquesta va camí de ser una de les campanyes més polaritzades dels darrers anys, i també la més intensa.

➡️ Política

Més notícies: