El conseller d'Educació, Josep González-Cambray, en arribar a una sessió plenària al Parlament, el 24 de gener del 2023, a Barcelona
POLÍTICA

Antifrau detecta ‘irregularitats’ en un nomenament de Cambray

Va designar un alt càrrec que no era encara funcionari

El director de l'Oficina Antifrau, Miquel Àngel Gimeno, ha decidit enviar una “informe raonat” a la secretària de la Secretaria d’Administració i Funció Pública per tal que doni resposta a les “irregularitat detectades” en un nomenament del llavors conseller d’Educació, Josep González Cambray, segons ha sabut aquest diari.

Es tracta del Director dels Serveis Territorials d'Educació al Penedès, Josep Maria Colomé Caselltví. El 2 d’agost de l’any passat va tenir entrada al registre de l’OAC un escrit en el qual s’assenyalaven precisament irregularitats en el nomenament. L’Oficina Antifrau va iniciar aleshores una “actuació d’avaluació prèvia” i posteriorment, davant els indicis, una “actuació d’investigació”.

Ara, amb data del passat 13 de juny, el director ha donat per finalitzada l’actuació i ha enviat un informe al Departament de Governació perquè doni resposta a les “irregularitats detectades” i informe sobre les mesures adoptades.

Imatge de la façana de l´Oficina d´Antifrau de Catalunya

Per a ser nomenat director dels serveis territorials (amb categoria de subdirector general), cal ser funcionari de carrera. Josep Maria Colomé no havia estat nomenat encara funcionari de carrera quan va ser designat. Havia superat les oposicions i li quedava pendent la fase de pràctiques.

El director dels serveis territorials d’Educació al Penedès, amb seu a Vilanova i la Geltrú, té entre altres funcions, “representar el Departament”, “coordinar en el territori” la política educativa, la gestió dels recursos, supervisar el funcionament dels serveis territorials, dirigir la interlocució amb la comunitat educativa i cooperar amb les administracions locals, entre d’altres.

Josep Maria Colomé és enginyer tècnic en electrònica per la UPC, enginyer superior de telecomunicacions també per a la UPC i màster en direcció d’empresa per l’ESIC. A més ha estat director del departament de projectes d’innovació tecnològica al sector de la Salut.

➡️ Política

Més notícies: