Muntatge amb 3 plànols mitjans d'Ione Belarra, Yolanda Díaz i Irene Montero somrient
POLÍTICA

Truquem a Igualtat per preguntar 'què és una dona' i la seva resposta ens deixa muts

El nou telèfon d'informació LGTBI no sap explicar què vol dir ser una dona

En el debat de TVE, Santiago Abascal va fer una simple pregunta que va descol·locar Yolanda Díaz i Pedro Sánchez. “Què és una dona?”, va preguntar directament el candidat de VOX als líders de Sumar i PSOE. Cap dels dos va saber contestar aquesta senzilla qüestió que els va plantejar Abascal.

Molts diran, com és lògic, que una dona és una femella humana. La RAE afirma que és una persona del sexe femení. La biologia diu que són les persones nascudes amb els cromosomes XX. Però ni Yolanda Díaz ni Pedro Sánchez saben respondre la pregunta.

I el Ministeri d'Igualtat, sap explicar “què és una dona”? La periodista Inés Sainz i el col·laborador d'E-Notícies Octavi Cortés han trucat al 028 per sortir de dubtes. El 028 és el nou telèfon del departament d'Irene Montero que dona “informació i atenció integral als drets LGTBI”. En les dues trucades realitzades, no només no aconseguim sortir de dubtes, sinó que algunes respostes són del tot surrealistes.

“Dona és qui se sent dona”, “dona és un terme social” o “a un animal no se li diu dona” són algunes de les explicacions que reben Sainz i Cortés. En definitiva, el Ministeri d'Igualtat no és capaç d'especificar què és una dona. Això sí, des del telèfon 028 es parla de construccions socials, de genitals o de “processos psicosocials”.

Davant la insistència, des del servei del ministeri d'Irene Montero acaben tallant la trucada sense donar més informació. Són dues trucades que haurien de servir per aclarir dubtes, però que només generen més preguntes. En qualsevol cas, és evident que aquest govern no pot explicar una cosa teòricament tan simple com què és una dona.

El ministeri diu que explicar-ho 'és una cosa molt complexa'

En una de les trucades, es demana al Ministeri d'Igualtat si pot explicar què és una dona de manera simple, en dues paraules "perquè les pogués entendre un nen de 5 anys". Des del 028 es neguen a fer-ho, ja que seria “una simplificació d'una cosa que és molt complexa” i que “no estic parlant amb un nen de 5 anys".

➡️ Política

Més notícies: