Imatge de la carpa de VOX instal·lada a la rambla de Terrassa
POLÍTICA

VOX nega que el detingut amb una arma blanca a Terrassa sigui del seu partit

L'agressor hauria perseguit la víctima amb una navalla a la mà després d'escoltar un “feixistes fora!”

Tensa situació la que s'ha viscut aquest matí a Terrassa. I és que, presumptament, un simpatitzant de VOX ha estat detingut per intentar atacar un home que l'hauria increpat a crits de “fora feixistes”.

Els fets han passat a la rambla d'Ègara, on hi ha instal·lada una parada per fer campanya del partit d'extrema dreta. Així ho ha denunciat la plataforma Unitat Contra Feixisme i Racisme de Terrassa (UCFR) via Twitter.

“Aquest matí a la Rambla un militant de VOX ha intentat apunyalar un home que els ha cridat «fora feixistes!»”, escrivia aquesta plataforma en un tuit.

El suposat militant de VOX hauria perseguit la víctima amb una navalla a la mà. “El de VOX ha perseguit navalla en mà a l'home. Ha estat detingut per la Policia Municipal. L'agredit presentarà denúncia”, continuaven relatant al tuit.

Segons relata la víctima, l'agressor l'ha “intentat apunyalar fins a quatre vegades, al tronc, i les ha pogut esquivar”. Tot seguit, ha pogut parar un cotxe patrulla que passava en aquell moment per la rambla d'Ègara i ha denunciat els fets.

Finalment, una patrulla de la policia local que passava per la zona ha detingut l'atacant al cap de poc temps.

El president de Vox, Santiago Abascal, intervé durant l'acte de cloenda de l'Assemblea General del partit, al Recinte Firal d'IFEMA MADRID, el 24 de juny de 2023

VOX nega que l'agressor sigui militant del partit

Diversos mitjans de comunicació com Principal o VilaWeb s'han fet ressò del que ha passat, assegurant que l'agressor era militant de VOX. Tot i això, el partit nega que ho sigui.

Des de la plataforma Unitat Contra Feixisme i Racisme de Terrassa (UCFR), en un segon tweet publicat recentment, ja asseguren que “no poden confirmar que sigui militant [de VOX]”.

Tot i això, des de la plataforma recalquen que la persona “agredida per un feixista” ha denunciat els fets a la policia. I ha adjuntat el que sembla la denúncia a una imatge.

Per part seva, VOX nega que l'autor de l'agressió que s'ha produït a Terrassa sigui afiliat del partit, com s'ha assegurat en diversos mitjans de comunicació i xarxes socials.

Des del partit liderat per Santiago Abascal, lamenten el succés i recalquen que “s'aprofiten interessadament per abocar mentides sobre la nostra formació política”.

Finalment, ha recalcat que VOX vol lluitar per acabar amb la inseguretat que es viu als carrers de Terrassa i esperen que “les pròximes eleccions permetin aplicar la llei i l'ordre”.