Imatge d´un carrer de Barcelona sense cotxes i un marc amb unes responsables del SEM atent a una persona
POLÍTICA

Una dona gran, a l'hospital per culpa d'una ocurrència que va tenir el govern de Colau

L'ecologisme de l'antic govern de Barcelona deixa ferida de consideració una senyora


Ada Colau va ser l'alcaldessa de Barcelona durant vuit anys. Una de les obsessions del seu govern va ser impregnar d'un suposat ecologisme qualsevol cosa que impulsava. Encara que fos a costa de emprenyar els veïns, conductors i comerciants.

Carrers pacificats que s'han convertit en 'botellòdroms', carrils bici per tot arreu, reordenacions urbanes que provoquen caos en el trànsit… Però hi ha un exemple més: la campanya impulsada el 2021 'Cuida l'escocell'. Una iniciativa que ara ha estat a punt d'acabar amb la vida d'una dona gran, tal com han denunciat diversos usuaris a les xarxes socials.

L'any 2017, l'Ajuntament va decidir eradicar el glifosat a Barcelona, deixant així utilitzar herbicides químics en espais verds. Això, lògicament, va provocar que els escocells -aquest típic quadrat no pavimentat on es planten els arbres als carrers urbans- s'omplissin de plantes herbàcies.

En aquest context, el 2021, el consistori governat aleshores pels Comuns d'Ada Colau, va impulsar aquesta campanya 'Cuida l'escocell', amb l'objectiu que els veïns cuidessin i 'tunejessin' aquests petits quadradets. Fans de l'alcaldessa van fer una gran campanya de promoció per animar els barcelonins a participar a la iniciativa.

Tot i haver de demanar permís a l'Ajuntament per actuar, els fets succeïts aquesta setmana posen en evidència el descontrol que hi ha respecte a la campanya de 'Cuida l'escocell'. I és que un d'aquells escocells apadrinats sembla haver estat el causant de l'accident que ha tingut una dona gran, que va haver de ser hospitalitzada.

“Era de calaix. Avui ha passat el que molts denunciem des de fa mesos”, critica un veí al seu compte de X. També Daniel Sirera, portaveu del PP a Barcelona, s'hi ha pronunciat. “Tunejar escocells pot provocar caigudes i accidents. Hem demanat a l'Ajuntament que elimina qualsevol element i que sancions a qui els instal·len”, denunciava el regidor.

Un dels responsables de l'escocell que sembla haver provocat l'accident de la dona gran és un usuari molt actiu en xarxes socials, José Luis Muñoz. Evidentment, és fan d'Ada Colau i les polítiques dels Comuns. Davant la pressió de la gent, Muñoz va afirmar “lamentar profundament la caiguda d'una persona i esperar que es recuperi tan ràpid com sigui possible”.

I és que ell mateix va publicar fa un temps com estaven decorant aquest escocell amb fils, criticant “als cotxes i camions” que “s'entesten a passar per sobre”. Uns fils que, segons les denúncies a X, serien els que han provocat la caiguda de la dona gran, que va haver de ser atesa a l'hospital.

➡️ Política

Més notícies: