Un home gran amb camisa blava està en primer pla, mentre que al fons es veuen moltes persones amb banderes catalanes.
POLÍTICA

L'ANC denuncia un 'atac feixista' i fins i tot els indepes els treuen els colors

L'entitat independentista ha tornat a fer el ridícul

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va triar recentment Lluís Llach com a nou president amb la intenció de remuntar el vol. Però sembla que té l'efecte contrari. No només no ha aconseguit tornar a mobilitzar les bases independentistes, sinó que segueix perdent credibilitat a marxes forçades gràcies a les ocurrències i sortides de to dels seus dirigents.

L'entitat havia convocat aquest cap de setmana una manifestació contra els jutges, que pretenia ser multitudinària per escalfar motors de cara a la Diada d'aquest any, l'11 de setembre. El resultat va ser un altre fiasco. A més de la participació escassa, es va demostrar una vegada més que l'ANC ha acabat sent un altre reducte de Puigdemont.

L'Assemblea, amb el seu nou president al capdavant, ha demanat als catalans que defensin Puigdemont dels jutges i la policia quan torni a Espanya. En el seu primer intent de demostració de fora ha reunit només un miler i mig de persones.

I per si no n'hi hagués prou, aquest matí l'ANC ha tornat a fer el ridícul a la ressaca de la victòria de la Selecció Espanyola.

Denuncien un 'atac feixista'

La coronació de la Selecció a la final de l'Eurocopa va provocar ahir a la nit l'eufòria a tots els racons d'Espanya. També a Catalunya, on s'ha evidenciat un aferrament creixent sobretot de les noves generacions cap al sentiment desacomplexadament espanyol. Doncs bé, l'ANC ha denunciat al seu compte de X un “atac feixista” i ha advertit que “no ens intimidaran”.

L'atac “feixista” consisteix ni més ni menys que a l'enganxada de banderes espanyoles en una de les seus de l'ANC. Una gamberrada que l'entitat ha aprofitat per tornar a estirar victimisme i ja de pas (mai està de més) denunciar l'estat espanyol “antidemocràtic”.

La publicació ha provocat centenars de missatges, que demostren que ja ni tan sols els indepes ja s'empassen amb la propaganda processista.

Ja ni els indepes els segueixen

“Això no és un atac feixista” diu un dels comentaris, i un altre que “protestar no és terrorisme ni enganxar cartells feixisme”. Un diu que “sóc independentista i em rebenti que titlleu de feixistes i racista qualsevol actuació de qui no pensa com vosaltres”. Una altra que “això no és un atac feixista, deixeu de plorar i de dir imbecil·litats colla de ridículs”.

Un home amb gorra negra i ulleres verdes, amb una multitud i banderes de fons.

"Això no arriba ni a gamberrada", es pot llegir, "deixeu de pervertir el llenguatge, amb això ja faríeu una mica d'utilitat". Un altre, en pla irònic, diu: “Molt bé, la propera samarreta per quan?”. Són molts els comentaris que els acusen de “banalitzar el feixisme”, i lamenten la deriva d'una entitat que va ser bastió de la mobilització i ara no serveix “ni per treure adhesius”.

La doble moral

Per cert, que és si més no cridaner que l'ANC anomeni feixista enganxar quatre banderes espanyoles en una paret. I en canvi considerés normal trucar al boicot d'empreses espanyoles o fins i tot empreses catalanes que simplement no retolaven en català.

➡️ Política

Més notícies: