Imatge de la manifestació de l'11 de setembre amb Dolors Feliu a la primera fila agafant la pancarta. De fons, desenes de persones amb banderes estelades
POLÍTICA

L'ANC no es rendeix

L'entitat independentista convoca una concentració aquest divendres

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va patir un dur correctiu la passada Diada de l'11 de Setembre. Tot just unes desenes de milers de fidels van acudir a la manifestació, malgrat la crida a una mobilització massiva. La punxada de la Diada va posar de manifest que l'entitat ha perdut força amb les seves proclames radicals.

Però l'ANC no es dóna per vençuda i demà tornarà als carrers. L'entitat que presideix Dolors Feliu ha convocat una concentració demà divendres, amb motiu de la trobada dels ministres europeus de Transport a Barcelona.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

L'ANC demana “rebre” als ministres “com mereix” per “deixar-los clar que l'única via és la independència”. Es concentraran a les vuit del matí a l'entrada principal de l'Hospital de Sant Pau, on tindrà lloc la reunió. L'objectiu de l'ANC és donar visibilitat a les demandes del moviment independentista.

L'ANC demana tornar al carrer

Els ministres de Transport de la Unió Europea estaran demà a Barcelona per celebrar una reunió. La seva finalitat és “continuar avançant conjuntament cap a un transport i una mobilitat més accessibles i eficients”. S'hi trobaran una concentració d'independentistes convocada per l'ANC.

La convocatòria es produeix després de la Diada i també del boicot a la Vuelta España al seu pas per Catalunya. En aquella ocasió, els CDR i les entitats independentistes van demanar omplir d'estelades, cartells i pancartes el circuit de la Vuelta. Quatre activistes van ser detinguts per presumptes actes de sabotatge.

Estratègia de mobilització permanent

La convocatòria forma part d‟una estratègia de mobilització general de les entitats de l‟independentisme radical. L'ANC encapçala el sector que demana la independència unilateral com a alternativa a la negociació per Espanya. Són els mateixos sectors que desafien els partits processistes per la seva traïció a l'esperit de l'1 d'octubre.

Diverses persones subjecten una bandera estelada durant la manifestació organitzada per l'Esquerra Independentista, amb motiu de la Diada, dia de Catalunya, a 11 de setembre de 2021, a Barcelona

L'estratègia és mobilització als carrers per pressionar els partits i que no cedeixin en la negociació amb Madrid. Si finalment hi ha investidura amb una rebaixa de les demandes, la tensió augmentarà. La mateixa Dolors Feliu ja va amenaçar a la Diada amb la presentació d'una llista cívica a les properes eleccions.

La seva teoria és que el moviment va ser més fort quan va estar liderat per la societat civil i no pels partits. La intenció és aprofitar qualsevol esdeveniment amb ressò internacional per visibilitzar l'independentisme. A la Volta Ciclista i la Diada no els va sortir gaire bé, però no es rendeixen i demà ho tornaran a intentar.

➡️ Política

Més notícies: