Primer pla de la presidenta de l'ANC Dolors Feliu
POLÍTICA

L'ANC canvia el nom de Plaça Espanya per celebrar la Diada

L'entitat l'ha batejat com a 'Plaça del Primer d'Octubre' i serà l'epicentre del seu 11 de setembre


L' Assemblea Nacional Catalana ha presentat aquest dilluns els seus actes per a la celebració de la Diada de Catalunya del proper 11 de setembre. Com ja és habitual, organitzaran una manifestació per a l'independentisme. A diferència de la imatge que volien mostrar ja fa uns anys, la concentració no serà festiva, sinó que pretén ser de "confrontació" contra un "enemic comú". Que, evidentment, no és cap altre que Espanya.

"Els dos anys de negociació amb Espanya han fracassat i ara és el moment de passar de les paraules buides a l'acció i la confrontació", assegura l'ANC, organitzadora de la manifestació. Els actes se centraran en quatre columnes que avançaran des de diversos punts de Barcelona cap a la Plaça Espanya, que resulta que per a ells ja no porta aquest nom. Segons ha explicat Dolors Feliu, presidenta de l'ANC, ara s'anomena "Plaça del Primer d'Octubre", en una nova ocurrència que se suma a una llarga llista.

Per si fos surrealista rebatejar la plaça, encara ho és més la justificació. Per Feliu, cal canviar el nom "per la voluntat que s'impregni del que Catalunya vol ser i no de qui la domina amb amenaces de liquidar la cultura i la llengua".

Una columna portarà per nom "Sobirania", una altra "Llibertat", la tercera "Llengua" i la quarta "País". Les quatre concentracions avançaran des de diversos punts per arribar a Plaça Espanya, on hi haurà els actes polítics.

L'ANC ha estat acompanyada per diverses organitzacions també independentistes, com ara Òmnium Cultural o el Consell per la República. El lema de la Diada serà 'Via Fora' i s'han escollit els colors blau i groc, en una clara al·lusió a la bandera d'Europa.

"No ens podem permetre el luxe que ni un sol independentista es quedi a casa. Tot i el descontentament i que hi hagi gent decebuda, als carrers no hi pot faltar ningú", deia el representant d'Òmnium, Quim Forn. Unes paraules que podien ser perfectament les del 2021 o el 2022 i que demostren que aquestes entitats viuen el seu particular dia de la marmota.

És curiós que l'ANC, Òmnium i el Consell per la República hagin volgut mostrar una imatge d'unitat la mateixa setmana que han estat incapaços de posar-se d'acord pel 23J. L'Assemblea és a punt d'implosionar internament per si dóna suport o no a l'abstenció i les altres dues entitats segueixen el dictat d'ERC i Junts.

➡️ Política

Més notícies: