Muntatge d'Alvise Pérez i una urna

POLÍTICA

Qui és Alvise Pérez, l'antisistema que pot donar la sorpresa a les europees

L'activista anticorrupció podria entrar al Parlament Europeu segons l'enquesta del CIS

Aquest dijous, el CIS de Tezanos ha publicat la seva enquesta per a les eleccions europees. I, més enllà de donar com a guanyador el PSOE per davant del PP, una de les sorpreses del sondeig ha estat la possible irrupció de Se Acabó La Fiesta al Parlament Europeu. Aquest partit (realment és una agrupació d'electors) podria aconseguir, segons el CIS, entre el 2,9% i el 3,8% dels vots, que es traduiria en un o dos euroescons.

Darrere de Se Acabó La Fiesta hi ha Alvise Pérez, el seu líder i candidat. Es tracta d'un analista i activista anticorrupció, vetat a la majoria de mitjans de comunicació i que, després d'estar relacionat amb el món de la política institucional, va iniciar el seu camí com a influencer polític.

Nascut a Sevilla el 1990, Alvise Pérez compta amb una gran comunitat de seguidors, principalment a Telegram. En aquesta plataforma, el líder de Se Acabó La Fiesta compta amb més de 450.000 subscriptors. La mostra de la nombrosa comunitat que el segueix és que va reunir més de 160.000 firmes per poder presentar-se a les eleccions europees en només cinc dies.

Des del canal de Telegram, l'analista s'ha convertit en el flagell dels partits polítics, especialment d'esquerres, encara que té munició per a tot l'espectre polític. La seva activitat es basa, sobretot, en la denúncia de casos de presumpta corrupció de càrrecs públics de tots colors.

La seva activitat denunciant polítics li ha valgut per haver de fer front a diverses demandes que van acabar a la justícia. Entre les més destacades hi ha les que va tenir amb Óscar Puente, actual ministre de Transports, o la periodista Ana Pastor. Dos judicis que, per cert, va guanyar.

El judici que sí que va perdre va ser el que va tenir amb Manuela Carmena, exalcaldessa de Madrid, a qui va acusar d'haver rebut un respirador a casa durant la pandèmia. També té casos oberts per diverses denúncies rebudes per Salvador Illa, José Luis Ábalos o la filla de Pedro Sánchez.

Quins són els inicis d'Alvise Pérez?

La seva carrera política va començar a UPyD quan era molt jove. Després, es va unir a la Liberal Youth a Leeds i va treballar a l'Institut Cervantes. I el 2017 es va sumar a Ciutadans, col·laborant amb el grup parlamentari valencià fins al 2019 de la mà de Toni Cantó. Des d'aleshores, ha treballat com a consultor independent i ha impulsat la faceta d'influencer polític.

Què proposa Alvise Pérez?

Una de les promeses més destacades d'Alvise Pérez per a aquestes eleccions europees és la de regalar el sou públic com a eurodiputat en cas d'aconseguir representació. L'analista ha afirmat que sortejarà el sou mensual de 10.000 euros i l'assignació per al seu equip de 28.000 euros entre tots els seguidors.

Més enllà d'aquesta promesa, Alvise Pérez proposa, encara que sense concretar, acabar amb la “corrupció i la partitocràcia que està podrint aquest país”. I demana que, per al 9 de juny, "els espanyols esclavitzats per aquest sistema criminal ens alcem d'una maleïda vegada".

➡️ Política

Més notícies: