Tània Verge asseguda en un sofà, amb ulleres de pasta vermelles i somrient
POLÍTICA

Allau de crítiques a Tània Verge després del seu darrer tuit

La consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat anomena idiotes a qui no combregui amb el seu dogma


Aquesta ha estat una setmana especialment intensa per a la consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge. Dilluns va anunciar l'inici del repartiment de productes menstruals reutilitzables gratuïts, i demà encapçalarà els actes del 8-M a Catalunya. Entre tan moviment, la consellera ha aprofitat per enviar un encàrrec als seus detractors amb un polèmic tuit.

Tània Verge ha repostat un article d'opinió en què s'insulta obertament els que no compren el dogma ideològic de l'esquerra: “El problema és llegir i escoltar gent pretesament informada, instruïda, gent seriosa i professional utilitzant woke com si fos un concepte rigorós”. L'autor d'aquestes paraules que reprodueix la consellera qualifica els antiwoke com a “pallassos mediàtics de l'alt-right”.

Sembla clar que la consellera no és aliena a la guerra cultural que, a Catalunya, es lliura amb una intensitat especial al voltant del seu departament. Una guerra que ella mateixa atia dia a dia amb ocurrències que generen rebuig fins i tot entre sectors feministes. El seu missatge, com no podia ser d'una altra manera, ha provocat una allau de crítiques.

Demanen la seva dimissió per trucar a la gent idiota

Als comentaris al tuit demanen la dimissió de la consellera Tània Verge per “aprofitar un article d'un nivell molt baix que directament insulta gran part de la societat anomenant-la idiota”. Recorden que “un governant mai no pot qualificar d'idiota ni insultar la població”. I afirmen que “el problema és que consellers utilitzin un article que diu a la gent idiota per no comprar les vostres doctrines de partit”.

Un dels comentaris apunta que “woke és una manera de qualificar la hiperrepresentació fent el numeret i dedicant recursos a ingents banalitats i el sectarisme al més pur estil inquisitorial”. També acusen Verge de “pagar perquè un mitjà subvencionat ataqui a qui gosi contradir la seva ideologia delirant”. Així mateix, li pregunten si creu adequat qualificar part de la població com a idiota, i si no hauria de tenir una mica més de respecte.

Per als seus detractors, Tània Verge representa fidelment el que significa el terme woke, i a més recorden que els que banalitzen són els que anomenen feixista tothom que no pensi com ells. Recomanen a la consellera llibres com “La religió woke” de Jean François-Braunstein. Sembla que, de moment, a la guerra cultural va perdent.

Tània Verge davant del seu gran dia

La polèmica ha sorgit en vigílies del gran dia de Tània Verge, el 8 de març. La consellera ha centrat el seu discurs inaugural al gran cavall de batalla del seu departament que són els drets sexuals i reproductius. “Juntes som imparables”, ha proclamat, “i no ens aturarem fins a garantir aquests drets i conquerir-ne de nous”.

A més, Verge ha celebrat la creació de la Conselleria d'Igualtat i Feminismes com a “victòria col·lectiva”. La realitat és que durant el mandat el moviment feminista s'ha fragmentat per qüestions com l'obsessió trans. La seva conselleria tampoc no ha aconseguit que les dones se sentin més segures, ja que les agressions augmenten cada dia.

➡️ Política

Més notícies: