Muntatge Aliança Catalana espanta Puigdemont
POLÍTICA

Aliança Catalana espanta Puigdemont

Junts redifinarà la seva estratègia sobre immigració els propers mesos


La posició de Junts per Catalunya amb el fenomen Aliança Catalana ha estat fins ara ambigua. La formació es va sumar a contracor al cordó sanitari contra la formació de Sílvia Orriols a Ripoll. Però la pressió d'un sector del partit va portar l'executiva local a trencar el consens i lliurar l'alcaldia als identitaris.

Carles Puigdemont es va esforçar per marcar distàncies amb la formació de Sílvia Orriols. Però el debat de la immigració, lluny de mitigar-se, va en augment a Catalunya, i això obliga el seu partit a redefinir la seva estratègia en aquesta qüestió. L'objectiu és neutralitzar l'amenaça real que suposa l'ascens de l'independentisme identitari.

Aquesta és la por de Junts cap a Aliança Catalana, que han inclòs a les negociacions amb el PSOE el traspàs de competències en immigració. El 2025 hi ha eleccions al Parlament i Junts vol tornar a ser el partit d'ordre del nacionalisme català. Per això és necessari controlar el relat del control migratori.

Objectiu, trencar l'estratègia d'Aliança Catalana

La victòria de Sílvia Orriols a Ripoll va ser especialment dolorosa per a Junts, que va passar de vuit regidors a tres. Aliança Catalana, catalogada com a “extrema dreta” per l'establishment polític i mediàtic, va triomfar gràcies al seu discurs trencador contra la immigració massiva. La direcció de Junts es va alinear inicialment amb aquest establishment contra el que precisament es dirigeix el partit d'Orriols.

I és que Aliança Catalana no és només un partit antiimmigració, sinó també i en bona mesura antiprocessista. Orriols sempre insisteix que el processisme va de la mà del bonisme i les polítiques woke que estan destruint la identitat catalana. Contra això proposen un projecte conservador que restauri l'ordre per salvar Catalunya.

Segons Aliança Catalana, les polítiques migratòries bonistes d'ERC i Junts han portat Catalunya a una situació límit. Per això han anunciat la intenció de presentar-se a les eleccions al Parlament i canviar les polítiques nacionals. El programa, declarar la independència de manera unilateral i frenar la immigració il·legal.

A Junts creuen que endurir el discurs contra la immigració il·legal permetrà frenar el creixement d'Aliança Catalana. No només perquè permet a Junts competir amb Sílvia Orriols al seu terreny, sinó perquè destrueix els blocs processisme-antiprocessisme. En abraçar la temptació identitària, Junts surt de l'espectre processista que Aliança relaciona amb les polítiques woke.

Cada vegada més veus dins de Junts

La realitat és que cada cop hi ha més veus dins de Junts per Catalunya que demanen un discurs més dur contra la immigració. Per exemple, Marc Buch, alcalde de Calella, que està vivint aquests dies les conseqüències de la delinqüència vinculada a la immigració. A Manresa també va ser el representant de Junts qui va promoure una manifestació contra la inseguretat després d'una baralla multitudinària de menors estrangers.

Muntatge de fotos de primer pla de Carles Puigdemont i Sílvia Orriols, tots dos amb rostre mig somrient

El que vulgui o no Puigdemont, hi ha una percepció creixent que l'allau migratòria va aparellada a un augment de la inseguretat. A moltes ciutats els veïns asseguren tenir por de sortir a carrer a determinades hores. Alguns barris estan presos per bandes de menors que atemoreixen els locals.

El Procés ha portat Junts a allunyar-se del seu gen convergent per abraçar el bonisme woke d'ERC i la CUP. Aquests dirigents demanen ara un canvi de rumb per tornar a ser el partit d‟ordre que ocupi l‟espai d‟Aliança Catalana. El primer cop defecte podria ser la transferència de competències en immigració.

➡️ Política

Més notícies: