Imatge de l'atac terrorista del 2 de desembre on va morir un turista francès
POLÍTICA

ALERTA: La Unió Europea en risc de patir un atemptat terrorista per Nadal

La comissària d'Assumptes Interiors de la Unió Europea, Ylva Johansson, ha alertat que a causa dels darrers atemptats, cal extremar les precaucions durant les festes


La Unió Europea ha alertat de “l'alt risc” de patir un atemptat terrorista durant les festes de Nadal. Així ho ha explicat Ylva Johansson, la comissària d'Afers Interiors de la Unió Europea.

Johansson atribueix aquest risc als conflictes del Pròxim Orient. Tot i així, la comissària assegura que no es basa en informacions confidencials per fer aquestes afirmacions.

I és que a causa dels darrers atacs terroristes a diversos punts d'Europa, la Unió Europea ha cregut convenient alertar la ciutadania.

La comissaria europea d'Afers d'Interior, Ylva Johansson, compareix en roda de premsa després de la reunió informal europea dels ministres de Justícia i Interior de la Unió Europea

L'últim atac va ser el dia 2 de desembre passat, quan un turista alemany va morir a París a mans d'un home que cridava “Allah és gran”. El responsable d'aquell atemptat perpetrat a la capital francesa s'havia radicalitzat a través de les xarxes socials.

De fet, el terrorista se sap que havia contactat amb Abdoullakh Anzorov, el culpable de la decapitació de Samuel Paty. Paty, professor en una escola francesa, havia ensenyat als seus alumnes unes caricatures de Mahoma.

Johansson ha anunciat un paquet d'ajuts que serviran els països de la Unió Europea per protegir llocs de culte de les ciutats.

Grande-Marlaska demana “tranquil·litat” davant el risc d'amenaça terrorista

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha demanat tranquil·litat davant d'aquesta situació.

Segons el ministre, fa temps que els països de la Unió Europea es troben a nivells alts de risc, però per això cal “traslladar inseguretat”.

Grande-Marlaska ha recordat que Espanya es troba en nivell 4 de 5 d'amenaça terrorista des del 2015. A més, ha remarcat que des de l'esclat de la guerra de Gaza s'han incrementat les mesures de seguretat.

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, assisteix a la inauguració de l'exposició fotogràfica 'Ella-Xipre en femení', al Cercle de Belles Arts, el 7 de novembre de 2023, a Madrid

En previsió a allò que ha alertat Ylva Johansson, Marlaska ha explicat que durant les festes de Nadal sempre s'extremen les mesures de seguretat. Tot i això, el ministre no ha revelat si es produiran canvis en les mesures de seguretat durant aquest Nadal.

Marlaska ha explicat que la taula d'avaluació de l'amenaça terrorista es reunirà la setmana que ve, cosa que passa sempre abans de les festes. Serà aleshores quan el ministre de l'Interior aprovarà, o no, una ampliació de mesures de seguretat.

➡️ Política

Més notícies: