Muntatge amb foto de policia
POLÍTICA

L'alerta policial que preocupa a Catalunya: ja són aquí

Bandes criminals organitzades s'estan desplaçant de París a Barcelona

Per si no n'hi hagués prou amb l'auge de la delinqüència desfermada que està patint Catalunya els últims temps, ara la policia adverteix que la Copa Amèrica podria convertir Barcelona en capital mundial de la delinqüència.

Els serveis d'intel·ligència de la policia temen que les bandes criminals organitzades que van desembarcar a París pels Jocs Olímpics ara es dirigeixin a Barcelona. La Copa Amèrica de Vela atraurà a la ciutat milers de visitants. Entre els quals hi haurà aquests lladres itinerants que aprofiten els grans esdeveniments per fer el seu agost particular.

Agents de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana amb una dona detinguda després dels registres efectuats als

L'amenaça és real. Tant que l'Europol ja s'ha posat en contacte amb els cossos policials a Catalunya per compartir informació sobre aquestes bandes criminals. La primera constatació és que moltes ja s'estan traslladant a Barcelona, i han estat detectades als voltants. Això serà fonamental perquè els cossos policials a Catalunya puguin preparar els dispositius de prevenció i seguretat.

Un caramel per als lladres

La policia creu que durant l'esdeveniment actuaran aquests lladres especialitzats en la sostracció de rellotges i objectes de luxe. Sobretot grups organitzats, bandes criminals internacionals amb un component evident de perillositat.

La Copa Amèrica de Vela és un caramel per a aquests lladres, perquè atraurà Barcelona a una elit internacional amb bijuteria, complements i vehicles de luxe. A més a més, aquests grans esdeveniments afavoreixen les aglomeracions i el caos perfecte perquè aquests delinqüents puguin actuar.

La policia creu que durant l'esdeveniment actuaran aquests lladres especialitzats en la sostracció de rellotges i objectes de luxe. Sobretot grups organitzats, bandes criminals internacionals que, un cop finalitzi l'esdeveniment, se n'aniran.

Això s'uneix al problema latent de la delinqüència a Catalunya, i especialment a Barcelona. A la ciutat comtal no només han augmentat els delictes sinó també la violència amb què es produeixen. Recentment un jove va morir per intentar resistir-se i un altre va resultar greument ferit també per oposar resistència als agressors.

Dispositiu de seguretat

La Copa Amèrica serà la primera prova de foc per a la nova consellera d'Interior, Núria Parlón, després de l'adéu del polèmic Joan Ignasi Elena. Una etapa que es va caracteritzar per la mà tova amb la delinqüència i, això sí, la duresa contra aquells que assenyalaven el problema de la inseguretat i que van ser sistemàticament titllats com a feixistes i ultradreta.

El PSC assumeix ara el repte de reforçar la seguretat a Catalunya i frenar l'auge de la delinqüència. L'esdeveniment a Barcelona serà una oportunitat per demostrar que hi ha hagut un canvi. Els cossos policials (Mossos, Guàrdia Civil i Policia Nacional) ja treballen en un pla de xoc per prevenir els problemes durant aquests dies.

Els Mossos s'encarregaran de la seguretat ciutadana i l'ordre públic, juntament amb les seves funcions habituals de policia administrativa, judicial i d'investigació. A més, protegiran les autoritats i patrullaran per l'aire per via terrestre. Les patrulles marítimes rastrejaran les zones costaneres.

La Policia Nacional se centrarà en la seguretat d'autoritats nacionals i internacionals i de funcions en matèria d'estrangeria. La Guàrdia Civil s'encarregarà de la vigilància dels ports i de funcions marítimes per garantir la seguretat de la competició mateixa.

➡️ Política

Més notícies: