Muntatge d'Alejandro Fernández i Pedro Sánchez

POLÍTICA

Alejandro Fernández enfonsa Pedro Sánchez amb una sola frase

El líder del PP català llueix la seva ironia i fa referència a la carta de lament de Sánchez

Sens dubte, és la notícia del dia i potser de la legislatura: el president Sánchez anuncia que considera dimitir.

Donats els precedents, el seu perfil polític i les incògnites al voltant de tot el que hi ha al darrere, no és clar si és un moviment sincer o interessat. D'entrada, no és habitual que un dirigent polític avanci la possibilitat de la seva renúncia.

En qualsevol cas, i com calia esperar, les xarxes i tots els mitjans de comunicació cremen amb aquesta notícia. Cadascú s'abona a una explicació diferent. La majoria no veu res més que una jugada interessada. Altres, en canvi, veuen una cosa molt tèrbola relacionada amb Pegasus i els serveis secrets d'Israel i del Marroc.

Teatre o realitat?

Conspiracions al marge, la carta de Sánchez ha abundat en la polarització política dels dos grans blocs. El bloc de l'esquerra insisteix que tot això és una caça de bruixes de l'extrema dreta i els satèl·lits mediàtics. El bloc de la dreta, en canvi, apunta a la idea que és teatre.

En aquest sentit, el líder del PP català, Alejandro Fernández, s'ha referit a la polèmica amb la ironia que li és pròpia:

Tuit d'Alejandro Fernández sobre la carta de Pedro Sánchez

Certament, la carta del president és una mica lacrimògena i ho atribueix tot a una “organització ultradretana” (Manos Limpias) i a una “constel·lació de capçaleres ultraconservadores”. També parla d'una “operació d'assetjament i enderrocament” contra ell organitzada a través de les acusacions a la seva dona.

Cal destacar que la carta té una aroma electoral. Fa referència a les darreres eleccions generals, a què “la democràcia va parlar” i que l'oposició no accepta la “realitat d'Espanya”. Per tot això, conclou, diu que necessita temps per reflexionar “si val la pena”. Dilluns sabrem de què anava la jugada.

➡️ Política

Més notícies: