Pla mig curt d'Albert Soler de perfil mirant a càmera amb cara seriosa

POLÍTICA

Albert Soler: 'Molts saben que Puigdemont els ha enganyat, però segueixen votant-lo'

E-Notícies entrevista el periodista i escriptor que acaba de publicar el llibre 'Puigdemont, el retorn dels vivales'

Albert Soler acaba de publicar el llibre 'Puigdemont, el retorn del vivales'. Es tracta d'un recull d'articles satírics que aquest periodista ha dedicat al líder de Junts des del 2017. “És la història dels darrers anys de Catalunya amb els vivales com a fil conductor”, ens explica.

A E-Notícies hem volgut conversar amb ell sobre el llibre, la figura de Carles Puigdemont, la demanda que li ha interposat, el veto que ha patit a Girona per haver escrit aquest llibre i també sobre l'actualitat política. Amb el seu humor habitual, Albert Soler ens parla de tot això en qualitat de 'puigdemontòleg'.

Carles Puigdemont demanda Albert Soler

Albert Soler ens explica que Carles Puigdemont “em va fer arribar una demanda des de Bèlgica per un article que vaig escriure fa mesos. Un article totalment innocent”. En el text en qüestió, titulat 'El meublé de la republiqueta', aquest periodista proposa "llogar les habitacions de casa seva a Waterloo per hores per fer diners per a la causa".

undefined

Això, segons Puigdemont, atempta contra el seu honor i, per aquest motiu, li va posar una demanda “per 1 euro”. "Segons sembla, és el preu que ell posa al seu honor. Crec que se sobrevalora, un euro per l'honor dels vivales és exagerar", diu. Curiosament, aquest article es troba a la pàgina 155 del llibre, però recorda que és una casualitat perquè “els articles estan ordenats cronològicament, era impossible fer trampa, però hi ha uns déus que es diverteixen amb nosaltres”.

Després de la demanda, Soler ens explica que “al final pensaran que Puigdemont treballa per a mi perquè m'està fent promoció gratuïta”. Fet que vol desmentir categòricament. Això sí, critica la doble moral de l'expresident. I és que, mentre li presenta una demanda, defensa la llibertat d'expressió de Valtonyc: "Té un sentit de la llibertat d'expressió molt curiós, la defensa molt quan és a favor seu, però quan és en contra seva no li agrada tant".

Albert Soler, vetat a Sant Jordi a Girona

L'autor de 'Puigdemont, el retorn dels vivales', no podrà signar el seu llibre per Sant Jordi a Girona. Un fet estrany, ja que en una localitat com aquesta, el més habitual és que tots els autors trobin algun espai per signar el seu llibre. "Cada llibreria em va donar el seu propi argument. Una ens va dir que a la tarda només firmen autors de llibres infantils, cosa que em sorprèn perquè poques coses hi ha més infantils que el procés", explica.

Això sí, a Girona signarà el llibre el diumenge 21 al Bar Cuéllar "a l'hora de l'aperitiu". I a Sant Jordi, en canvi, sí que serà a Barcelona, on “estaré en tres o quatre llocs signant”.

La tornada de Puigdemont

Albert Soler es mostra decebut perquè no va encertar la seva aposta sobre quin dia tornaria Puigdemont a Catalunya. "Jo volia que tornés el Diumenge de Rams pujat a lloms d'un ruc, com Jesucrist, però no ha estat possible".

De fet, ell posa en dubte que el candidat de Junts acabi tornant a terres catalanes. "Jo no crec que tingui gaires ganes de tornar. Ell va dir que vindria si tenia prou vots per ser president, però jo no em refiaria de les paraules d'un paio així", justifica.

És més, Albert Soler és de la teoria que "si torna, no farà res del que diu, no proclamarà cap altra independència ni res". Tot i això, assegura que "hi ha molta gent que segueix creient-lo i el tornarà a votar, tot i que saben que han estat enganyats per ell".

➡️ Política

Més notícies: