Alejandro Fernández del PP fent un míting en un acte
POLÍTICA

Alejandro Fernández marca el camí del PP a Catalunya

El líder català ha refermat la seva posició

Alejandro Fernández, president del PP a Catalunya, no només va sortir indemne de la disputa amb la direcció nacional sinó que a més ha reforçat la seva posició. Si fa unes setmanes ja es parlava del seu relleu, ara el partit sembla que no té pressa per convocar el congrés regional. És més, a Gènova creuen que cal reconstruir ponts per demostrar la unitat en una comunitat autònoma clau.

Recordem que Alejandro Fernández va plantejar una crítica frontal a l'estratègia de Feijóo de negociar amb Junts. Això va aprofundir en l'enfrontament entre el líder del PP català i la direcció nacional actual. A Gènova es va pensar fins i tot a avançar el comitè regional i es va filtrar el nom de Dolors Montserrat per renovar Fernández.

Imatge dels líders del PP Alberto Núñez Feijóo i Alejandro Fernández, desafiadors, amb un fons en flames

Les coses han canviat, i una crisi a Catalunya no beneficiaria gens un PP que ara prioritza la lluita contra la reactivació del Procés. A més, la disputa oberta amb el PP català va demostrar que Alejandro Fernández té una gran popularitat. Ara és el mateix Alejandro Fernández qui marca el camí del PP a Catalunya.

Alejandro Fernández torna a marcar línies vermelles

Els últims dies s'ha estès al PP la idea que cal assemblar-se al PSC per créixer a Catalunya. El PSC de Salvador Illa porta tres eleccions seguides guanyant, i ha esdevingut una referència per a la direcció nacional del PP. Un cop més, Alejandro Fernández ha defensat les essències del seu partit.

“A veure, si fos el camí, ens faríem tots del PSC i assumpte resolt”, ha tuitejat, “però jo no sóc socialista ni nacionalista. I donaré el millor de mi mateix perquè el PP no ho sigui mai”. Amb aquest missatge, Fernández torna a marcar perfil propi i, a més, es reafirma com a líder del bloc constitucionalista.

Hi va haver un temps no gaire llunyà en què PSC i PP anaven de la mà contra el Procés. Però l'aliança dels socialistes amb ERC i les negociacions amb Junts han allunyat el partit de Salvador Illa del bloc constitucionalista. Per això Alejandro Fernández té clar que el camí no és assemblar-se al PSC, sinó tot el contrari.

Com créixer a Catalunya

Salvador Illa s'ha convertit en el millor aliat de Pedro Sánchez als seus plans de pactar amb Puigdemont. Aquest mateix cap de setmana el líder dels socialistes catalans ha demanat defensar amb entusiasme l'amnistia. Mentrestant, continua sostenint el Govern en minoria d'ERC i Pere Aragonès.

L'estratègia del PSC de Salvador Illa li ha fet guanyar les eleccions autonòmiques el 2021, les municipals del 28-M i les generals del 23-J. En canvi, tant el PP com Vox i Ciutadans es troben amb serioses dificultats per créixer. Això ha portat amplis sectors del partit a caure en la temptació independentista.

Alejandro Fernández ja va criticar amb força el flirteig de Feijóo amb Puigdemont a compte dels pactes per a la formació de govern a Espanya. De fet, la seva popularitat va créixer precisament per la defensa de la línia dura contra el processisme. I això explica en part que la direcció nacional ja no es plantegi el seu relleu (almenys ara com ara).

L'estratègia del PP d´Alejandro Fernández

L'èxit de Salvador Illa és degut entre altres coses a la debilitat d'un processisme dividit i desgastat. Però les coses han canviat, i al PP català creuen que l'amnistia passarà factura al PSC. Amb la mirada posada a les autonòmiques del 2025, l'estratègia passa per consolidar-se en el lideratge del constitucionalisme.

Alejandro Fernández creu que en les properes eleccions pot absorbir amplis sectors de la dreta, però també atraure votants socialistes descontents. La clau és plantar cara a l'aliança entre socialistes i independentistes. I disputar amb Vox l'hegemonia de l'espai conservador a Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: