Captura de pantalla
POLÍTICA

Alejandro Fernández s'estrena en gran amb un zasca tot just començar

Ha recriminat al president de la taula d'edat l'ús partidista del càrrec institucional

El líder del PP a Catalunya Alejandro Fernández va ser la sensació de la legislatura passada pels seus discursos i les gespa als partits processistes al Parlament català. La XV legislatura ha començat de nou amb ell com a protagonista. Fernández s'ha estrenat amb una monumental rapapols al president de la taula d'edat, Agustí Colomines (Junts), encarregat de dirigir la sessió constitutiva del Parlament.

Com marca el protocol, Colomines ha presidit l'òrgan com a diputat de més edat i ha aprofitat per llançar un discurs carregat d'ideologia nacionalista. Una llarga i tediosa perorata en què ha carregat contra els jutges espanyols i ha recorregut al discurs victimista de l'opressió d'Espanya contra Catalunya. A més, com a president de la mesa, ha acceptat la delegació del vot dels diputats independentistes fugats malgrat l'advertiment dels tribunals.

Alejandro Fernández ha demanat la paraula per fer dues observacions, una de caràcter polític i una altra de reglament. En primer lloc ha lamentat “la utilització del discurs institucional per fer autèntica broma política”, i ha recordat a Colominas que “el seu únic mèrit és el de ser la persona de més edat”. Per això ha dit que “no hi ha cap element representatiu que l'autoritzi a parlar en els termes en què ho ha fet com si representés una majoria de la ciutadania de Catalunya”.

El zasca ha vingut quan li ha dit que “segons vostè ha esperat 43 anys que arribés aquest moment. Si heu d'esperar de 43 a 43 he de dir-li que la seva revolució va una mica lenta, té llacunes”.

La legislatura d'Alejandro Fernández

Però aquí no s'ha quedat. En una segona consideració, Alejandro Fernández ha avançat que “si es permet la votació de persones que la justícia ha deixat claríssim que avui no poden participar en la votació presentarem un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional”.

Vox també ha presentat una querella contra els representants de la mesa que han acceptat el vot delegat contra la decisió del Tribunal Constitucional.

Aquesta promet ser la gran legislatura d'Alejandro Fernández, el partit del qual és el que creix més passant de 3 a 15 diputats. La seva oratòria i les gambes al Govern i als independentistes van marcar tendència el curs passat, però aleshores disposava d'una força molt més reduïda. Ara lidera el bloc constitucionalista contra el processisme, i ha demostrat des del minut zero que aquesta legislatura promet.

➡️ Política

Més notícies: