Pla mig curt d'Alejandro Fernández en un míting, sense corbata i amb un fons de color blau
POLÍTICA

Alejandro Fernández avisa a Josep Rull: 'Estaria incomplint la llei'

El líder del PP, en alerta pel que pugui fer el president del Parlament en el cas que detinguin Puigdemont

Tota la política catalana està pendent del possible retorn de Carles Puigdemont i de la seva detenció un cop trepitgi públicament Catalunya. Junts ja ha avisat que demanarà al president del Parlament, el també juntaire Josep Rull, que suspengui el ple d'investidura de Salvador Illa, previst per dijous a les 10.00 hores. "El ple no es pot celebrar amb normalitat si falta un diputat", ha dit aquest dimarts Jordi Turull.

Que, una vegada arrestat Puigdemont, Rull ajorni la sessió que hauria de servir per proclamar el líder socialista nou president de la Generalitat és més que probable. Sobretot perquè ERC i Comuns ja han deixat clar que veurien amb bons ulls aquesta opció.

Josep Rull amb ulleres i vestit fosc somrient davant d'una bandera catalana.

Tot i això, aquesta suspensió no es podrà allargar eternament. Recordem que si el dia 26 d'agost no s'ha celebrat la investidura de cap president, es convocaran automàticament noves eleccions a Catalunya. I, si Puigdemont és detingut, és possible que el 26-A encara segueixi a la presó preventiva (després de gairebé 7 anys fugat, el risc de fuga és evident i probablement se li apliquin mesures cautelars per evitar una nova fuga).

Així, seguint l'argument de Junts que no es pot celebrar un ple "si falta un diputat", s'acabarien repetint les eleccions tot i que Salvador Illa compta amb una majoria parlamentària per ser investit president. Seria, sens dubte, una anomalia democràtica sense precedents. Per tant, l'escenari de suspendre la investidura del líder del PSC 'sine die' és inviable. I, segons Alejandro Fernández, il·legal.

Alejandro Fernández: 'Josep Rull estaria incomplint la llei'

El líder del PP català ha parlat aquest dimecres a Radio Nacional de España. I ha volgut enviar un avís al president del Parlament, Josep Rull. "Ahir li vam exigir a la ronda de consultes que fos escrupolosament rigorós en el compliment del reglament. Ell disposa d'un únic recurs legal en el cas que aparegués Puigdemont que és l'ajornament 24 hores del ple. Però ell no té capacitat de suspendre un ple. Si es dediqués a intentar això, evidentment estaria incomplint la llei", advertia Alejandro Fernández.

D'aquesta manera, el president del Partit Popular a Catalunya deixa clar que la seva formació estarà atenta a qualsevol tripijoc que pugui fer Josep Rull, seguint ordres del seu partit, per intentar endarrerir eternament la sessió d'investidura de Salvador Illa.

➡️ Política

Més notícies: