Primer pla d'Aurora Carbonell somrient
POLÍTICA

L'alcaldessa d'ERC detinguda per corrupció critica la Policia

Aurora Carbonell va ser arrestada en el marc d'un operatiu contra presumptes delictes de falsedat documental, malversació i prevaricació

Aurora Carbonell ha parlat després de ser detinguda per la Policia, fa poc més de dues setmanes, en un operatiu anticorrupció. L'alcaldessa de Sitges, militant d'ERC, va ser arrestada i acusada de 3 delictes: prevaricació, malversació i falsedat documental. Hores més tard va ser posada en llibertat. Ara ha criticat el cos policial espanyol.

Aurora Carbonell ha defensat la seva innocència, assegurant que “no he fet res de dolent”, i ha carregat contra la policia. "No hi havia cap motiu perquè se'ns emportessin d'aquesta manera, ens van tractar com a detinguts", afirma. A més, ha denunciat que el tracte rebut pels agents va ser “vexatori”. “Tinc fills i una mare de 86 anys, no vull que em vegin emmanillada a la televisió”, lamentava.

Comptant l'alcaldessa, la policia va detenir un total d'11 persones en aquest operatiu policial dut a terme el 21 de juny passat. Entre ells també hi figuren un regidor d'ERC (Jaume Monasterio), un exregidor del partit municipalista Sitges GI (Guillem Escolà) i diversos treballadors de l'Ajuntament. A més, també van ser arrestats diversos membres de la Taula del Tercer Sector – Sitges Garraf.

Imatge de la detenció de l'alcaldessa de Sitges Aurora Carbonell

I és que la policia continua investigant un possible cas de corrupció entre el consistori de Sitges i aquesta entitat dedicada als serveis socials. Els fets haurien passat entre el 2017 i el 2022 i es podrien haver malversat més de 600.000 euros.

Aurora Carbonell ha assegurat que aquest operatiu policial ha estat “un cop molt dur”. Segons ella, l'acció per part de la policia “ha fet molt de mal a la política local, a la democràcia, a la institució i als funcionaris”. L'alcaldessa d'ERC a Sitges també ha anunciat un ple extraordinari per al 19 de juliol. Mentrestant, també segueix esperant conèixer la data per tornar a prestar declaració davant la jutgessa que porta el cas.

Un cop posada en llibertat, estava previst que declarés davant la jutgessa els dies següents a la seva detenció. Però aquesta declaració no es va poder concretar i, aquest dimecres, va ser informada que la seva compareixença quedava novament ajornada, sense una data concreta marcada al calendari. Continua obert, doncs, aquest cas de presumpta falsedat documental, malversació i prevaricació.

➡️ Política

Més notícies: