Primer pla de Marc Buch amb vestit mirant fixament a càmera
POLÍTICA

L'alcalde Marc Buch fa un altre pas contra la inseguretat que els veïns aplaudeixen

Calella comptarà amb quatre noves càmeres de videovigilància per ampliar la seguretat

L'alcalde de Junts per Catalunya a Calella, Marc Buch, va ser el primer a denunciar la greu situació d'inseguretat a la comarca del Maresme. A més, va assenyalar sense embuts la principal causa de l'auge de la delinqüència: va demanar la deportació dels estrangers multireincidents, demanda que el partit va fer seva i va traslladar el Congrés dels Diputats.

Marc Buch és una rara avis a una Catalunya dominada pel bonisme i el sectarisme de l'esquerra, especialment en qüestions com la immigració i la inseguretat. L'establishment el titlla de “racista” i “xenòfob”, però a canvi s'ha guanyat el suport unànime dels veïns.

Més càmeres de videovigilància

La seva última decisió ha estat la instal·lació de quatre noves càmeres de videovigilància per “tenir més punts vigilats” al municipi. L'alcalde ha defensat les càmeres, perquè “són ulls que tenim al carrer, i allà on no hi ha un policia hi tenim una càmera”. Així mateix, ha reafirmat el seu compromís amb el desplegament policial a les zones més conflictives.

Buch afirma que la seguretat és “una prioritat” per al govern. En aquest sentit, ha avançat que "malgrat les limitacions dels ajuntaments per fer front a noves formes de delinqüència, no deixarem de dotar-nos dʻeines per posar les coses difícils a aquells que vinguin a alterar la nostra convivència".

"Invertirem el que faci falta en tecnologia, i en dotar els nostres agents perquè puguin fer la seva feina tan bé com sigui possible", ha afegit l'alcalde.

Els veïns l'aplaudeixen

A les xarxes socials han agraït a l'alcalde la mesura, subratllant a més "la pèssima gestió de la Conselleria d'Interior que deixa desemparats els veïns i els alcaldes". Apunten també el Govern d'Espanya, que "veu com entren els delinqüents i no fa res". Lamenten que es mantingui els reincidents “a base de multes” i “no evitaran cap apunyalament de cap magribí”.

Els veïns aplaudeixen la contundència d'alcaldes com Marc Buch contra la delinqüència, a una Catalunya on la situació és cada cop més crítica. L'última onada d'apunyalaments se suma a les baralles, robatoris i agressions diàries a moltes localitats de Catalunya. Un dels factors desencadenants és el de la multireincidència, contra el qual precisament va aixecar la veu l'alcalde de Calella en una de les zones més castigades per la violència.

➡️ Política

Més notícies: