Jaume Collboni somrient amb la mà alçada
POLÍTICA

L'alcalde de Barcelona cobrarà més que Pedro Sánchez però menys que Aragonès

Jaume Collboni es puja el sou fins a 104.000 euros

Jaume Collboni ja fa més d'un mes que és alcalde de Barcelona i ja ha pres les primeres mesures. Una d'elles, la de pujar-se el sou. Després de 12 anys amb els salaris congelats, el ple de l'Ajuntament de Barcelona votarà aquesta mateixa setmana pujar-los un 4% i afectarà tots els càrrecs públics. Els Comuns ja s'han volgut desmarcar de la mesura, però tot fa pensar que s'aprovarà, ja que tots hi surten guanyant.

Collboni cobrarà 104.000 euros, els tinents d'alcalde 102.000, els presidents de grup 96.300, els regidors de govern 87.9000 i els de l'oposició 58.642 euros. No està gens malament. De fet, Jaume Collboni cobrarà més que el president del Gobierno, Pedro Sánchez. El sou del cap de govern de l'Estat se situa ara mateix en els 90.010 euros a l'any. La diferència és tan evident que costa de justificar-ho. Els vicepresidents del Gobierno cobren 81.341 euros, un salari menor que els regidors que formen part de l'executiu de l'Ajuntament de Barcelona.

Primer pla de Pere Aragonès en una declaració institucional

L'alcalde de Barcelona no és, però, el més ben pagat dels càrrecs públics catalans. El primer al rànquing és Pere Aragonès. El president de la Generalitat té un salari de 136.177 euros anuals, només superat a Espanya pel lehendakari Íñigo Urkullu –cobra més de 160.000 euros-. Aragonès té ara mateix aplicada una reducció del 15% per un acord dels temps de Torra, però tot i així continua sent el segon president més ben pagat.

La intenció no és començar un debat sobre els sous públics. Cobra massa Jaume Collboni? Depèn. El salari dels regidors de l'oposició de Barcelona és desorbitat? Si el seu compromís és anar només als plens i comissions, sembla que sí.

El que costa d'entendre és que un alcalde cobri 25.000 euros més que el president del Gobierno d'Espanya. O que un regidor tingui un salari més gran que el d'una vicepresidenta de l'Executiu central.

La mateixa setmana que s'ha sabut que el Parlament incrementa en més de 800.000 euros els diners per a assessors, Collboni s'apuja el sou. La classe política catalana hauria d'explicar en què es gasten realment els diners i què fan els seus assessors. Perquè molts cobren diners de tots per treballar per als seus partits. I això no té cap justificació.

➡️ Política

Més notícies: