Muntatge amb un primer pla mitjà de Xavier García Albiol rient i saludant i de fons una foto d'un operatiu policial contra un manter
POLÍTICA

Albiol esclata pel cas d'un multirreincident estranger a Badalona: 'Escàndol!'

Un contundent tuit de l'alcalde reobre el debat sobre els estrangers delinqüents a Catalunya

Catalunya fa temps que està sumida en un greu problema d'inseguretat, agreujada sobretot pel problema de la multireincidència. La permissivitat de les lleis afavoreix un clima d'impunitat que convida els delinqüents a continuar fent de les seves, perquè saben que no els passarà res. Després de ser detinguts passen a disposició judicial, i queden en llibertat en espera d'un judici on, com a màxim, rebran una multa.

Alguns partits fa temps que demanen una reforma del codi penal i mesures dràstiques per acabar amb la delinqüència multireincident a Catalunya.

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, és un dels polítics que més s'han significat en la lluita contra la delinqüència i l'incivisme. La seva última publicació a les xarxes socials no pot ser més contundent.

El dirigent del PP explica que “aquesta nit la Guàrdia Urbana de Badalona ha detingut un home de nacionalitat marroquina detingut en 30 ocasions, que acaba de robar a diversos cotxes estacionats del carrer”. Albiol ha posat l'èmfasi en les 30 detencions, i ha afegit que és “una punyetera vergonya” que encara no hagi estat expulsat al Marroc.

“Què més ha de passar perquè el govern espanyol canviï les lleis?” s'ha preguntat, alhora que ha considerat “un escàndol” tot el que està passant.

La deportació dels estrangers multireincidents és un debat que fa temps que és sobre la taula. Partits com el PP i Vox, però també Junts, han proposat l'expulsió immediata dels immigrants que fan de la delinqüència el seu estil de vida. L'esquerra ha reaccionat titllant de racistes aquestes propostes, alhora que titllen d'extrema dreta tothom que s'atreveix a denunciar la inseguretat a Catalunya.

Aplaudiments per a Albiol, crítiques al PP

El missatge de Xavier García Albiol ha provocat tota mena de reaccions, que mostren la indignació general dels catalans amb aquesta situació. Alguns afirmen que la llei d'estrangeria ja contempla l'expulsió dels delinqüents, però que no s'aplica i, per tant, no cal canviar la llei sinó simplement complir-la.

Molts recolzen Xavier García Albiol i la seva tasca contra la delinqüència, però alhora critiquen el seu partit, el PP, per la tebior davant la delinqüència. Per exemple, no votant en contra de la regularització de 500.000 immigrants irregulars a Espanya. Veïns de Badalona escriuen que "fa por" passejar per alguns barris, i demanen més mà dura contra la delinqüència per garantir la seguretat.

➡️ Política

Més notícies: