Primer pla d'Ada Colau aplaudint i somrient lleugerament
POLÍTICA

Ada Colau va donar 4 milions d'euros en subvencions a una entitat amiga

L'exalcaldessa, una altra vegada a l'ull de l'huracà per regar amb diners públics col·lectius afins durant el seu mandat

Ada Colau, un altre cop al centre de la polèmica. La que va ser alcaldessa de Barcelona entre els anys 2015-2023 torna a estar a l'ull de l'huracà després de descobrir-se que, al llarg del seu mandat, va regar generosament amb diners públics la Federació d'Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB).

En total, durant els vuit anys que Ada Colau va estar al capdavant de Barcelona, l'Ajuntament va regalar 3,9 milions d'euros a la FAVB, informa Metropoli Oberta. La FAVB és una entitat de la qual, segons va publicar La Vanguardia, la mateixa Ada Colau havia format part en anys anteriors.

Va ser en el segon mandat d'Ada Colau (2019-2023) quan es van intensificar els pagaments de diners públics a la FAVB per a diferents activitats. Segons aquest digital, en aquests quatre anys van rebre gairebé 2,7 milions d'euros per a projectes com la "promoció de l'associacionisme veïnal" (2,4 milions d'euros), un "procés comunitari de sororitat" (15.500 euros), una "escola veïnal" (2.000 euros) o "reduir residus" (10.000 euros).

Amb tots els diners que l'Ajuntament de Barcelona d'Ada Colau va injectar a la FAVB, aquesta associació també va poder adequar el local (més de 42.000 euros), donar assessorament veïnal (49.000 euros), crear "processos d'implicació ciutadana" (30.000 euros) o muntar una exposició per celebrar els 25 anys de la revista Carrer (6.000 euros).

La Federació d'Associacions Veïnals de Barcelona és un col·lectiu que sempre s'ha considerat propera a Ada Colau i a Barcelona a Comú. I és que la FAVB, per exemple, solia posicionar-se del costat de l'Ajuntament barceloní en moltes de les seves polítiques al llarg del mandat d'Ada Colau.

No és la primera vegada que es descobreix la generositat del govern anterior d'Ada Colau amb entitats afins. Fa uns anys va esclatar la polèmica, amb denúncia inclosa, respecte a als diversos milions d'euros en subvencions que el seu executiu hauria regalat sense concurs a organitzacions properes com l'Observatori DESC, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) o Enginyers Sense Fronteres.

L'oposició sempre ha carregat amb duresa aquestes pràctiques de l'exalcaldessa, acusant Ada Colau de convocar "subvencions ideològiques" i teixir "una xarxa clientelar" per obtenir més suports a les eleccions.

➡️ Política

Més notícies: