Alberto Núñez Feijóo assegut al seu escó mirant el rellotge
POLÍTICA

Alberto Núñez Feijóo s'oblida del PP català

No n'hi ha cap entre els seus càrrecs de confiança


El PP es troba en plena recomposició després d'assumir que passaran quatre anys més a l'oposició. Alberto Núñez Feijóo ha acabat amb la tricefàlia al partit i ha elegit els nous portaveus al Congrés i al Senat. Hi ha una cosa cridanera, i és que ni hi ha ni un representant del PP català entre els elegits.

Feijóo ha escollit el gallec Miguel Tellado com a portaveu al Congrés, mentre que el portaveu del Senat recau en Alicia García, exconsellera de Castella i Lleó. La diputada de Ciudad Real, Carmen Fúnez, substituirà Tellado a la vicesecretaria d'organització. L'organigrama es complementa amb la de La Rioja Cuca Gamarra com a secretària general, i el malagueny Elías Bendodo vicesecretari.

Feijóo blinda així les seves persones de confiança per afrontar una legislatura de confrontació total amb el govern. D'altra banda, sembla que ha soterrat momentàniament la destral de guerra amb la direcció del PP a Catalunya. Però la recomposició del seu equip deixa clar que el gallec no confia als catalans.

La ferida continua oberta

És significatiu que l'únic càrrec rellevant per als populars catalans sigui el de Dolors Montserrat al parlament europeu. Persona de confiança a Gènova, el seu nom va sonar com a relleu d'Alejandro Fernández al capdavant del PP català. Això demostra que la ferida continua oberta.

Muntatge amb un pla mitjà de Feijóo en blanc i negre alçant el braç i un dit amb un pla mitjà curt en color d'Alejandro Fernández amb cara seriosa

Fernández va mostrar la seva discrepància amb l'estratègia d'aproximació als independentistes que va fer Feijóo. A Gènova no van asseure gens bé les crítiques, i es va començar a estudiar la possibilitat d'un relleu a Catalunya. El pacte PSOE-Junts i la investidura de Pedro Sánchez va frenar els plans de Feijóo.

Ara, el president del partit considera que no és el moment d'obrir una crisi a Catalunya sinó d'afrontar amb unitat l'oposició a Sánchez-Puigdemont. A més, les darreres enquestes marquen una clara línia ascendent del PP d'Alejandro Fernández a Catalunya. Malament que malgrat Gènova, aquest segueix sent clau per guanyar terreny en una comunitat autònoma clau com és Catalunya.

Guerra al PP català

La distància entre Alejandro Fernández i la direcció nacional és sobretot estratègica. Davant la tesi de la confrontació radical contra l'independentisme, Gènova planteja la necessitat de copiar el model del PSC. És a dir, defensar el constitucionalisme a Catalunya assumint el marc mental de l'independentisme.

La realitat és que hi ha una guerra soterrada al PP català. D'una banda hi ha Manu Reyes, alcalde de Castelldefels i home amb molt de pes al PP de Barcelona, recolzat a més per Miguel Tellado en la direcció nacional. En aquest mateix bàndol hi ha Dolors Montserrat i Xavier García Albiol.

Muntatge amb els polítics del PP Daniel Sirera, Dolors Montserrat, Nacho Martín Blanco i Manuel Reyes, amb una imatge d'un míting del PP

Aquest sector també està reforçat per l'ascendent de figures com Daniel Sirera i Nacho Martín Blanco. A l'altra banda hi ha Alejandro Fernández, sense el suport de les elits del partit però amb un indiscutible suport de les bases. I és sobre aquesta ferma base sobre la que segueix endavant al capdavant del projecte a Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: