Muntatge amb fotos de personatges

POLÍTICA

Albert Batlle, el regidor de Jaume Collboni assenyalat per la inseguretat a Barcelona

El responsable de la seguretat va afirmar que els últims tirotejos són 'casos aïllats vinculats a dinàmiques de clans'

Jaume Collboni (PSC) va arribar a l'alcaldia de Barcelona amb la promesa de frenar el procés de degradació de la ciutat, fixant com a prioritats la seguretat i la neteja. Gairebé un any després, els delictes continuen augmentant i als barris com Ciutat Vella i l'Eixample els robatoris, les agressions i l'incivisme estan a l'ordre del dia. El principal assenyalat per aquesta situació és el tinent d'alcalde Albert Batlle, cap de Prevenció, Seguretat i Convivència.

Batlle és a més regidor del districte de Ciutat Vella, on es concentren un terç dels delictes comesos a la ciutat de Barcelona. Els veïns de barris com el Raval han acabat esclatant contra els problemes d'incivisme i la inseguretat i demanen mesures urgents als responsables. Especialment Albert Batlle, que nega que hi hagi un problema d'inseguretat i acusa els que ho diuen de fer el joc a l'extrema dreta.

L'animadversió cap al regidor ha acabat d'esclatar aquests dies per unes polèmiques declaracions després de diversos tirotejos a Sant Adrià del Besòs i Nou Barris. Segons el regidor de seguretat, “són fets puntuals que responen a dinàmiques de clans”. Les xarxes socials van esclatar titllant Albert Batlle d'irresponsable amb aquestes declaracions i demanant més mà dura als llocs més conflictius.

Els veïns de Ciutat Vella han respost amb vídeos de baralles, robatoris i aldarulls que són moneda comuna a barris com aquest. Sense anar més lluny, l'entitat SOS Besòs va alertar de la inseguretat a la zona, cosa que Batlle va respondre amb una crida a la tranquil·litat ia la col·laboració ciutadana. Però els veïns recorden a Batlle que són ells i no els ciutadans els que han d'imposar l'ordre, i exigeixen un pla de seguretat a llarg termini.

Dures crítiques al PSC

Tot i que el PSC fet les culpes a Ada Colau i presumeix de girar full al colauisme, la veritat és que són hereus de les polítiques que han portat a la imparable degradació de Barcelona. Sense anar més lluny, va ser Ada Colau qui el 2019 va apostar per Albert Batlle per fer front al problema de la inseguretat a Barcelona. Els veïns ara es pregunten què ha fet el regidor tots aquests anys per solucionar el problema.

Captura de pantalla de Twitter

Curiosament, Batlle també és molt criticat per l'extrema esquerra, que l'acusen de promocionar la duresa policial i el racisme institucional. Batlle va ser objecte de les crítiques a l'últim desallotjament de Ciutat Vella, on la policia va carregar durament contra els manifestants. Les okupacions són precisament un dels problemes que degraden la convivència en aquests barris, especialment al Raval on abunden els narcopisos.

Hereus del colauisme

Tot i que el PSC fet les culpes a Ada Colau i presumeix de girar full al colauisme, la veritat és que són hereus de les polítiques que han portat a la imparable degradació de Barcelona. Sense anar més lluny, va ser Ada Colau qui el 2019 va apostar per Albert Batlle per fer front al problema de la inseguretat a Barcelona. Els veïns ara es pregunten què ha fet el regidor tots aquests anys per solucionar el problema.

Batlle porta tota una vida dedicada a la política. Va ocupar durant vint anys la regidoria del districte d'Horta-Guinardó, la d'Esports i Relacions Institucions, i després va ser secretari de Serveis Penitenciaris i director adjunt de l'Oficina Antifrau. El 2014, el conseller d'Interior de CiU, Ramon Espadaler, el va nomenar director general dels Mossos, càrrec que va mantenir durant el mandat de Carles Puigdemont.

Tot i representar el sector catalanista del PSC, el seu desacord amb la via unilateral el va portar a renunciar en vigílies de l'1-O. La seva experiència al capdavant dels Mossos i la seva defensa de la mà dura amb la seguretat va portar Jaume Collboni a elecció el 2019, durant el govern d'Ada Colau. Collboni l'ha mantingut al capdavant del departament per revertir les xifres de la inseguretat, però de moment és al focus de les crítiques.

➡️ Política

Més notícies: