Primer pla d'Albert Batet molt pensatiu assegut al parlament de catalunya
POLÍTICA

Albert Batet, el gran assenyalat dins de Junts

Junts veu escapar la Diputació de Tarragona després de voler pactar amb el PSC

ERC i el PSC van anunciar aquest dimarts que han arribat a un acord per governar conjuntament les diputacions de Lleida i Tarragona . Adéu a la unitat independentista, adéu als juntaires governant en els dos ens supramunicipals.

Ja vam avançar fa una setmana que tot estava obert a Tarragona. Tant Junts com ERC volien governar amb el PSC i només ho farien conjuntament si arribaven ordres expresses des de Barcelona. I, com ja va passar fa quatre anys, la jugada definitiva va començar a Reus. El pacte entre Esquerra i socialistes a la capital del Baix Camp va ser la primera escena d'un acord que s'ha repetit a la Diputació.

El 2019 ERC donava l'alcaldia a Junts a Reus i els de Puigdemont donaven la presidència de la Diputació als republicans. Ara ha passat quelcom similar, però entre Esquerra i PSC. I no és que els socialistes preferien els de Junqueras des d'un inici. Simplement aquests darrers han sabut jugar millor les seves cartes i han estat més ràpids.

Per entendre la política de Tarragona cal llegir el periodista del Diari Octavi Saumell. Ja fa una setmana explicava que Albert Batet, alt dirigent i home fort del Camp de Tarragona, volia i defensava el pacte amb el PSC. Acostumat a maniobrar contra ERC, ja va fitxar Teresa Pallarés el 2017 quan aquesta era a l'òrbita d'Esquerra.

El 2019 Albert Batet va defensar el pacte entre Junts i el PSC a la Diputació de Tarragona, però va haver d'acatar ordres. Ara, ell mateix i altres càrrecs ho tenien tot fet amb els socialistes. Però els juntaires no han estat hàbils. Teresa Pallarès no ha sabut –o no ha volgut– arribar a un acord per governar a Reus amb els socialistes i Esquerra els ha passat per davant.

Fotografia d'un míting d'ERC a Reus amb Noemí Llauradó i Oriol Junqueras

Albert Batet era l'home que defensava el pacte amb el PSC davant de la Direcció Nacional de Junts. La seva incapacitat per tancar l'acord ha enfadat molts dels quadres a Tarragona, que han perdut la gallina dels ous d'or. Però tampoc no ha agradat a Barcelona que se sabés fa uns dies que Junts ja ho tenia fet amb el PSC, perquè ara les seves crítiques contra ERC tenen poca credibilitat.

La posició d'Albert Batet i la d'alguns dels protegits com Teresa Pallarés queda molt tocada. La Diputació de Tarragona reparteix diners, serveix per tenir contents alcaldes i regidors i permet col·locar càrrecs de confiança. Amb Junts a l'oposició això ja no passarà.

I el gran assenyalat és Albert Batet, que és gairebé l'únic dirigent de Junts que no ha criticat el pacte entre ERC i PSC a la Diputació. Segurament perquè és el que ell mateix ja tenia pactat i –creia– tancat. És més, és un dels impulsors del pacte entre Junts i socialistes al Consell Comarcal del Tarragonès, que ja s'ha confirmat.

➡️ Política

Més notícies: