Primer pla de la vicepresidenta primera del Parlament de Catalunya
POLÍTICA

L'última d'ERC: '6 de desembre, dia de la constitució del Parlament'

Esquerra torna a gesticular per competir amb Junts

Els acords d'investidura amb el PSOE han portat ERC i Junts a pujar el to per competir en pedigrí independentista. El Dia de la Constitució ha proporcionat un nou pretext per marcar un perfil dur davant dels seus. Esquerra ha estat especialment creativa als desafiaments a la Constitució.

Alba Vergés, vicepresidenta del Parlament i destacada dirigent d'ERC, ha proposat un canvi del Dia de la Constitució. "El 6 de desembre, si hem de celebrar alguna cosa, seria la constitució del Parlament de Catalunya", ha tuitejat. La republicana ha fet referència així a una efemèride històrica.

Vergés va citar el tuit on es recordava que el 6 de desembre de 1932, després de més de dos segles, es van reunir novament les Corts Catalanes. Aquest va ser el motiu pel qual Francesc Macià va decretar aquell dia com a festiu a les dependències de la Generalitat. Ara, la nova ERC aprofita per a una gesticulació més.

ERC, contra la Constitució

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, també va aprofitar per enviar el seu missatge contra la Constitució. La Carta Magna, va dir, “no garanteix els drets que mereix la ciutadania de Catalunya. Avui més que mai, seguim treballant per una Catalunya independent per assolir el benestar, la prosperitat, la igualtat i la llibertat plena dels catalans i les catalanes”.

És clar que molts es van afanyar a recordar-lo a les xarxes socials que està donant suport al Govern del PSOE al Congrés. I que com a tal, accepta les regles del joc que estableix la Constitució espanyola de què abomina. Una contradicció que a hores d'ara ja gairebé no sorprèn ningú.

De fet, hi ha qui afirma que “la història us recordarà com el partit que va enfonsar Catalunya”. Tant ERC com Junts estan en plena crisi de confiança, acusats de traïdors per les bases independentistes. No és estrany, doncs, que busquin gesticulacions com la d'Alba Vergés o la de Pere Aragonès.

S'agafen a la Carta Magna

Tant Junts per Catalunya com ERC han abandonat la via unilateral per intentar un referèndum acordat en el marc de la Constitució. Per tant, els uns i els altres apel·len a la Carta Magna per trobar una escletxa per als seus plans secessionistes. Cosa que els ubica en una flagrant contradicció.

Precisament en el marc de les regles del joc, Pedro Sánchez visitarà Aragonès en una visita oficial el proper 21 de desembre. És el primer pas per recuperar la taula de diàleg entre el Govern i lEstat. A més, ERC preveu reunir-se amb els socialistes en una altra taula de negociació a Suïssa.

➡️ Política

Més notícies: