Desenes de militants del Frente Obrero darrere una pancarta vermella i portant banderes vermelles amb el logo del Frente Obrero
POLÍTICA

El Frente Obrero torna als carrers

El partit liderat per Roberto Vaquero redobla les seves mobilitzacions contra "el govern de la vergonya" de Pedro Sánchez i Yolanda Díaz


El 11 de novembre passat, el Frente Obrero va fer una demostració de força amb una concentració davant de la seu del PSOE a Madrid, situada al carrer Ferraz. L'èxit d'aquesta mobilització ha animat el partit liderat per Roberto Vaquero, redoblant la seva presència als carrers i, en els darrers dies, n'hem tingut una mostra.

Aquest dimecres 6 de desembre, aprofitant el Dia de la Constitució, el Frente Obrero va voler protestar novament contra el “govern de la vergonya” amb una concentració davant del Congrés. Un acte que va congregar centenars de militants del partit i que va servir, una vegada més, per fer escoltar la seva veu crítica amb l'executiu i també contra el Partit Popular.

“Tant se val esquerres i dretes, el mateix seria Pedro Sánchez que Feijóo. Són el mateix: són tots del sistema” va ser un dels lemes que es van poder escoltar a la marxa organitzada pel Frente Obrero. “Ja n'hi ha prou de gent acomplexada que vol viure del nostre país”, va recalcar Roberto Vaquero en el seu discurs.

Vaquer va reivindicar que el Frente Obrero ha vingut “a posar veu als treballadors, als que aixequen aquest país, no a aquesta colla de vividors que estan a sou i treballen per als buròcrates de Brussel·les, defensant interessos estrangers”. En aquest sentit, va remarcar que FO “no seguim agendes de ningú” i que “ja és hora de recuperar la nostra sobirania nacional”.

Amb un discurs contra la islamització d'Espanya i d'Europa, de les concessions als “nacionalistes perifèrics” i “de la degradació dels nostres barris”, el Frente Obrero es vol erigir com una força central de “la defensa dels treballadors”. “Nosaltres defensem el patriotisme revolucionari, la nostra cultura, la nostra identitat, els nostres costums i els nostres hàbits”, remarca Roberto Vaquero.

Lona gegant al centre de Madrid

Una de les accions de propaganda política més recurrents dels darrers mesos és la de desplegar lones gegants en edificis. El mateix Frente Obrero ho va fer fa un temps amb una pancarta enorme criticant Pedro Sánchez i els seus interessos amb el Marroc. L'empresa Desokupa també s'ha sumat a aquesta tendència. Ara, el partit de Roberto Vaquero ho ha tornat a fer.

Aquesta setmana, al bell mig de Madrid, es podia llegir una lona gegant amb el lema “no permetis que riguin els últims” i dues imatges de Pedro Sánchez i Carles Puigdemont. I és que el Frente Obrero, a banda de criticar els dos principals partits del Congrés, també s'ha mostrat molt crític amb els partits independentistes. De fet, una de les apostes del partit de Roberto Vaquero és la de recentralitzar algunes de les principals competències que ara mateix tenen les autonomies.

El mateix Roberto Vaquero va anunciar a la concentració davant el Congrés que hi haurà més mobilitzacions del Frente Obrero en les properes setmanes. I és que, més enllà d'investidures i protestes a Ferraz, el FO ha demostrat voler marcar una agenda pròpia per continuar creixent com a organització i opció política.

➡️ Política

Més notícies: